PGA Tour

Canadian Open: Clark pakt de leiding maar titelverdediger McIlroy volgt hem op de voet!

Wyndham Clar heeft een voorsprong van één slag op Matt Fitzpatrick, met Harold Varner III twee slagen terug op de gedeelde derde plaats met Doug Ghim. Titelverdediger Rory McIlroy staat drie slagen achter.

Clark wist op vijf van zijn eerste acht holes een birdie te maken op weg naar een bogey-vrije ronde van 63 slagen. 

“Een heel solide start, 66 hier is een goede score”, zei McIlroy. “Over het algemeen ben ik heel blij met het begin van de week, vooral na een teleurstellend weekend op de Memorial van afgelopen weekend. Het was leuk om hier terug te komen met een goede score.”

Shane Lowry kwam met 67 slagen van de baan. De nummer 1 van de wereld Scottie Scheffler voegde zich bij Justin Thomas na een openingsronde 69 slagen, ondanks het bogeyen van zijn eerste twee en laatste twee holes in een veelbewogen ronde.

Tyrrell Hatton maakte een bogey op zijn laatste drie holes om te tekenen voor een vier-over 74. De nummer 4 van de wereld Cameron Smith loopt het risico om de cut te missen nadat hij er niet in was geslaagd een birdie te maken en op vier van de laatste vijf holes van zijn openingsronde, 76 slagen, een bogey maakte.