PGA Tour

Lee Hodges en Paul Barjon pakken de leiding in The American Express

Created with GIMP

De Ierse Seamus Power is slechts twee slagen verwijderd van de leiding en op weg naar misschien wel zijn tweede overwinning op de PGA Tour. In de laatste ronde van The American Express zijn het Paul Barjon en Lee Hodges die met 18-onder par op de gedeelde eerste plaats staan.

Power staat op de vierde plaats met 16 onder na een derde ronde 66 op La Quinta. De Fransman Barjon en Amerikaan Hodges (foto) kwamen met scores van respectievelijk 65 en 64 van de PGA West Stadium Course.

Patrick Cantlay had de leiding na 36 holes, maar staat nu vier slagen terug op 14-onder op de gedeelde 11e plaats. De 29-jarige kwam op zaterdag met een ronde gelijk aan par binnen met in zijn ronde vier birdies en evenveel bogeys.

De wereld nr. 1 Jon Rahm is een slag verder terug en staat op 13-onder, de Spanjaard steeg 17 plaatsen in het klassement en is nu gedeeld 15e na een derde ronde van 67 slagen op de Stadium Course.

De toernooigastheer Phil Mickelson eindigde op een gedeelde 150e plaats met en score van +7 in het veld van 156 man en miste de 54-holes cut.

Co-leider Hodges zei: “Het was een geweldige dag en ik raakte de bal heel goed en het was erg leuk om een ​​paar putts op de tweede negen te zien vallen. Ik denk dat ik daar drie mooie putts op rij heb gemaakt, van 10 tot 12. En toen sloeg ik vervolgens echt een paar goede ijzers naar de green om mezelf wat gemakkelijke birdies kansen e geven.”

Patrick Cantlay blijft aan kop in The American Express

Cantlay en Hodges leiden in The American Express

Si Woo Kim wint The American Express