DP World Tour

Daan Huizing 63e na drie ronden in Abu Dhabi waar Jamieson nog leidt!

Met 71, 76 en 72 slagen is Daan Huizing na de derde ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship op de 63e plaats beland. Huizing maakte op de derde dag twee bogeys maar met twee birdies hield hij zijn score in evenwicht. Eerder misten Wil Besseling en Joost Luiten de cut in het toernooi.

Shane Lowry en Thomas Pieters beginnen de laatste ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship op slechts één slag achter de leider Scott Jamieson. Zowel Lowry (foto) als Pieters wisten in 67 slagen rond te gaan en waar Jamieson een slag meer nodig had.

Lowry de winnaar van het 148e Open in 2019 ging zonder bogeys rond net als medespeler Pieters die dat evenaarde om zich bij hem aan te sluiten op 10-onder voor het toernooi.

Ze volgen de Schotse Jamieson, die met een birdie op de 18e het verschil een slag liet zijn en nu op 11-onder staat/

Rory McIlroy, die samen met Collin Morikawa moest wachten op de voltooiing van de tweede ronde op zaterdagochtend om te bevestigen dat hij de cut had gehaald, evenaarde de lage ronde van de dag en schoof op naar 2-onder voor het toernooi en de gedeelde 28e plaats waar ook onder andere Tyrrell Hatton en Jordan Smith te vinden is.

Een eagle op de par-vijf zevende hielp McIlroy om zijn eerste ronde van de week onder par te maken. Morikawa kwam op zaterdag met 1-onder het clubhuis binnen en is 2-over voor het toernooi.

Drie slagen achter Jamieson op 8-onder staan Viktor Hovland en Shubhankar Sharma, terwijl het Engelse duo Ian Poulter en James Morrison een schot verder naar achteren staan naast Rafa Cabrera-Bello.

Scott Jamieson (-11): “Weet je, het enige wat ik kan doen is hetzelfde als de dagen ervoor, slag bij slag. Natuurlijk zou het een game changer kunnen worden om een toernooi van dit formaat te winnen, maar er is nog een verschrikkelijk lange weg te gaan.”

Shane Lowry (-10): “Het voelde goed en ik voelde me comfortabel. Het is een mooie golfbaan, hij is wat lastig, vooral met wat wind, maar ik vind hem best leuk en kijk uit naar morgen. Met wie ik morgen ook gekoppeld ben, het wordt een goede dag, maar er is één ding in mijn gedachten, om hier morgen weer met de trofee te staan.”

Daan Huizing door in Abu Dhabi

Besseling en Luiten en Huizing in Abu Dhabi