DP World Tour

Daan Huizing door in Abu Dhabi

Hij moest er een nacht voor wachten maar nadat de spelers die hun tweede ronde op vrijdag in het Abu Dhabi HSBC Championship niet konden uitspelen en dit moesten doen op zaterdagochtend, werd duidelijk dat Daan Huizing (foto) de cut had gehaald! Met 71 en 76 slagen, waarbij wel moet worden opgemerkt dat op de tweede dag erg veel wind stond, wist Huizing met 3-boven par zich net aan te plaatsen voor het weekend. De 31-jarige doet nu meer voor het prijzengeld en die pot is aardig gevuld met 8-miljoen!

Wil Besseling en Joost Luiten misten de cut in het toernooi. Besseling miste de cut door onder andere het maken van twee dubbel bogeys op 3 en 5. Luiten was na de eerste ronde met 79 slagen al redelijk onzeker over het halen van de cut maar vocht zich toch goed terug. Helaas de dubbel bogey op 5 en de tripple op 18 liet hem daarmee de cut missen. De 36-jarige wist nog wel een practige eagle te maken op hole 7 en nog drie birdies naast slechts 1 bogey.

Ook Rory McIlroy eindigde na twee ronden op +3 net als Collin Morikawa en Henrik Stenson.

De leiding kwam in handen van James Morrison en Scott Jamieson met 7-onder par. Ian Poulter en Viktor Hovland volgen met 6-onder.

Scott Jamieson leidt waar Daan Huizing als beste Nederlander start!