DP World Tour

Scott Jamieson leidt waar Daan Huizing als beste Nederlander start!

Rory McIlroy en Collin Morikawa staan op respectievelijk negen en tien slagen van de leider Scott Jamieson na de eerste ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship. Jamieson nam de leiding na een bogeyvrije ronde van 63 slagen!

Jamieson (foto) wist in zijn ronde negen birdies te maken en bleef dus bogey vrij. Zijn opening van 63 slagen geeft de 38-jarige een slag voorsprong op de Noor Viktor Hovland.

En de Nederlanders hoe gingen die van start?

Daan Huizing opende in Abu Dhabi als beste Nederlander. Met zes birdies drie bogeys en een dubbel bleef de 31-jarige nog net onder par. Zijn 1-onder geeft hem wel een mogelijkheid om de cut te gaan halen. Wil Besseling wist met een ronde par het clubhuis te bereiken. De 36-jarige hield zijn score gelijk door het maken van twee bogeys maar gelukkig ook twee birdies.

Joost Luiten had een dramatische start in het toernooi. Met 79 slagen deelt hij de laatste plek in het klassement en zal dus een erg lage ronde nodig hebben om er in het weekend bij te mogen zijn.

En de titelverdediger Tyrrell Hatton?

Titelverdediger Tyrrell Hatton en Ian Poulter zitten allebei in de groep die op drie slagen achter de leider staan. Tweevoudig Abu Dhabi-kampioen Tommy Fleetwood begon zijn seizoen met een vier-onder 68.

McIlroy en Morikawa kwamen in het evenement als de twee hoogst gerangschikte spelers in het deelnemersveld, maar beiden hadden het moeilijk op de openingsdag. Wat ging er mis bij McIlroy en Morikawa?

De viervoudig grote kampioen slaagde er niet in om te profiteren van de par-vijf holes en ging uiteindelijk rond in 72 slagen, waarbij hij tijdens een frustrerende openingsdag vier birdies met evenveel bogeys mixte. Zo sloeg hij op de par-vijf 18e zijn tweede slag het water in en maakte daarr een bogey.

Morikawa had de perfecte start met een birdie van 3 meter op zijn openingshole, maar maakte een dubbel-bogey op de par-drie achtste nadat hij water van de tee had gevonden. De regerend DP World Tour-kampioen zal na zijn één-over 73 een lagere ronde op donderdag moeten binnenbrengen anders is voor hem het toernooi afgelopen.

Scott Jamieson (-9): “Ik heb acht weken alleen getraind dus je bent altijd een beetje gespannen bij je eerste toernooi. De birdie op mijn eerste hole kalmeerde mij en ik merkte daardoor dat ik minder zenuwachtig werd.”

Tyrrell Hatton (-6): “Ik ben nogal verrast hoe ik vandaag scoorde. Het voelde eigenlijk niet alsof ik zo goed speelde en dat ik bogeyvrij bleef, ja dat was wel lekker.”

Ian Poulter (-6): “Ik heb een heel druk programma de aankomende tijd, ik zal zeven van de eerste acht weken spelen, dus ik hoop of wat goede scores.”

Huizing start als beste Nederlander in Abu Dhabi

Besseling en Luiten en Huizing in Abu Dhabi