Lars van Meijel start als beste Nederlander in Mallorca

Een ronde van 2-onder par was de beste score van de Nederlanders in het Mallorca Golf Open. Lars van Meijel (foto) wist op de golfbaan van de Golf Santa Ponsa met 70 slagen zijn eerste ronde te eindigen. Zijn 2-onder bracht de 27-jarige op de gedeelde 43e plaats. Joost Luiten kwam met par het clubhuis binnen en zal zeker op vrijdag onder pa moeten net als Darius van Driel die met +2 zijn ronde eindigde. Luiten hield zijn score in evenwicht met twee bogeys en twee birdies. Van Driel maakte in zijn ronde vier bogeys en twee birdies en Van Meijel draaide het om met vier birdies en twee bogeys. De twee delen de 66e en 96e plaats.

De Deen Jeff Winther nam de leiding in Mallorca. Met een reeks van tien birdies en twee bogeys eindigde hij met 8-onder de eerste dag. Zijn 62 slagen geeft de 33-jarige de eerste plek in het klassement. De Zweed Niklas Lemke en de Zuid-Afrikaan Bryce Easton volgen de nummer 1 in het klassement op een slag afstand.

Werd er alleen goed gescoord nee dus. De 27-jarige Zuid-Afrikaan Haydn Porteous begon het toernooi met 82 slagen en zijn +12 bracht hem onderaan het klassement. De 27-jarige met drie overwinningen op de Europese Tour gaat de laatste tijd niet lekker en mist meer de cut dan dat hij doorgaat naar het weekend.