Troia Resort in Portugal verwelkomt nieuwe amateur golf tour

Troia Resort heeft zijn reputatie als locatie voor golfervaringen van hoge kwaliteit bevestigd door de komende maanden verschillende belangrijke golfevenementen te organiseren, plus een nieuwe amateur golf tour.

Slechts een uur ten zuiden van Lissabon vindt in Troia in oktober twee prestigieuze Europese amateur-evenementen plaats, waaronder de European Men’s Club Trophy en het 4e Portugese internationale kampioenschap voor mid-amateurs.

Troia, door het tijdschrift Golf World uitgeroepen tot de op één na beste baan van Portugal in 2020, staat bekend om zijn kampioenschapslinks, ontworpen door de legendarische Robert Trent Jones Snr. De par-72 baan maakt gebruik van de natuurlijke omgeving door inheemse planten en pijnbomen, biedt overal een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en test spelers met een combinatie van strakke greens en een tactische bunker layouts.

Deze week (21-23 oktober) is Troia gastheer van de European Men’s Club Trophy, met teams van topamateurspelers van over het hele continent die zich hebben gekwalificeerd als de enige vertegenwoordiger van elk lid van de European Golf Association.

Het laatste evenement in de 2021-22 EGA-kalender, het toernooi werd voor het laatst gewonnen door de City of Newcastle Golf Club uit Engeland is een enorm prestigieus evenement in de wereld van de Europese clubgolf, waarvoor Troia verheugd is geselecteerd is om gastheer te zijn.

Slechts een week later gaan de beste Europese amateurspelers naar het schiereiland Troia om deel te nemen aan het 4e Portugese Internationale Mid-Amateurkampioenschap.

Tijdens het toernooi, dat plaatsvindt van 30 oktober tot 1 november, nemen 63 mannen en 21 vrouwen het tegen elkaar op in een poging de beste amateur te bepalen.

Troia zal ook tussen november en april gastheer zijn voor vier grote toernooien het zogenaamde inaugurele Edge Golf Championships.

De tour is samengesteld om ten goede te komen aan de studenten van het nieuwe Edge Golf College dat eerder dit jaar is geopend en zal in totaal vijf evenementen bevatten, onderbroken door reizen naar Troia tussen november en april en met een plaats in de Portugal Masters van 2022 voor de uiteindelijke winnaar. Ook inbegrepen in de tourkalender is een reis naar Quinta do Peru of Pinheirinho van 8-11 december.

In totaal zullen 50 amateurgolfers deelnemen aan de Edge Golf Championships, met zes grote Europese golffederaties zoals Portugal, Frankrijk en Duitsland, die allemaal potentiële spelers sturen om deel te nemen.

Alexandre Barosso, golfdirecteur van Troia, zei: “We zijn verheugd om de komende maanden zoveel belangrijke evenementen te organiseren en zijn verheugd om alle spelers te verwelkomen op onze golfbaan, wij wensen hun veel succes.

De downtime veroorzaakt door COVID in de afgelopen 18 maanden heeft de baan ook in een fantastische staat achtergelaten.”

Naast de groei van Troia als een elite-toernooi locatie, is het resort zich ook blijven ontwikkelen als een plek voor recreatieve golfers om te genieten van een meer ontspannen ronde.

Zelf ook een keer spelen op Troia?

Greenfee-prijzen beginnen bij € 70 voor bezoekers, waardoor spelers de kans krijgen om het adembenemende uitzicht en de uitdagende lay-out van de Troia-baan te ervaren.

Met zijn exclusieve locatie zorgt het uitgebreide aanbod aan accommodaties van Troia voor een sensationele golfvakantie, of gasten nu de voorkeur geven aan een vijfsterrenhotel of een meer onafhankelijk huis aan het strand.

Arrangementen bij Troia beginnen bij slechts € 248 per persoon voor een pakket van drie nachten, twee ronden en bij het delen van een twin- of tweepersoonskamer.

www.troiaresort.pt