KLM Open 2007

Langer en Campbell op affiche KLM Open

24-04-2007-langer.jpg24-04-2007-langer.jpg

24-04-2007-langer.jpgAmsterdam – Golflegende Bernhard Langer (foto) en US Open kampioen 2005 Michael Campbell werden vandaag door de organisatie van het KLM Open aangekondigd als deelnemers van het KLM Open van 23-26 augustus op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. 

Drievoudig winnaar van het KLM Open ('84, '92 en '01), tweevoudig US Masters kampioen ('85 en '93), winnaar van meer dan 70 toernooien over de hele wereld, tienvoudig Ryder Cup speler, succesvol Ryder Cup Captain en voormalig nummer 1 van de wereld, Bernhard Langer zal in augustus voor het eerst sinds 1983 op de Kennemer starten.

Langer: "Ik heb sinds 2002 niet meer in Nederland gespeeld en ben blij weer terug te komen. Ik heb geweldige herinneringen aan het KLM Open en heb het geluk gehad drie keer te mogen winnen. Nederland mag zich gelukkig prijzen met geweldige linksbanen als Noordwijk en de Kennemer. Ik voel me altijd zeer welkom in Nederland en kijk er naar uit om vrienden te zien die ik in de loop van de jaren gemaakt heb."

De golfgrootheid Langer stond al een tijdje op het lijstje van de toernooidirecteur Daan Slooter: "Bernhard Langer is een van de meest geliefde kampioenen. We zijn al een aantal jaren bezig om het KLM Open in zijn schema te krijgen. Hij speelt weinig toernooien in Europa, dus we zijn uiterst vereerd dat hij er dit jaar bij is."

Hoewel Langer de maandag na het KLM Open 50 jaar wordt en die week zijn debuut op de US Seniors Tour zal maken, behoort hij nog steeds tot de betere golfers in de wereld. Afgelopen najaar won hij voor de tweede keer de World Cup voor Duitsland (met Marcel Siem). En dit jaar prijken er al weer drie topvijftien noteringen op de Amerikaanse Tour op zijn palmares. Opvallend is ook de deelname van zijn 17-jarige zoon Stefan, die als amateur een uitnodiging kreeg van de organisatie.

De Nieuw-Zeelander Michael Campbell loste in 2005 eindelijk de belofte in door het US Open te winnen op de baan van Pinehurst. In een rechtstreeks duel met Tiger Woods bleef hij staande en pakte zo zijn eerste Major. Cambo, zoals hij genoemd wordt, kwam stormend de professionele wereld binnen en won in 1995 al bijna het Brits Open. Daarna volgden vele mooie jaren. Hij beproefde zijn geluk op de Amerikaanse Tour, maar kon daar niet aarden en dus kwam hij een aantal jaar geleden weer terug naar Europa.

In 2005 zou hij meespelen in het KLM Open, maar hij kwalificeerde zich op de maandag voor het KLM open voor het US Open. Het noopte hem tot afzeggen, maar won vervolgens wel het US Open! In 1998 speelde hij voor het laatst in Nederland.

Daan Slooter, toernooidirecteur: "In 2005 was het een tegenvaller dat hij niet kwam naar het KLM Open. Maar nu komt hij tenminste als US Open Kampioen! Hij is bijzonder charismatisch, een fantastische golfer en een echte gentlemen. Een grote aanwinst voor het toernooi."

Ook de Nederlanders Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen hebben hun komst bevestigd. Dat gold ook voor de laatste drie KLM Open kampioenen David Lynn (2004), Gonzalo Fernadez-Castaño (2005) en Simon Dyson (2006). Wereldkampioenen Amateurs 2006 Wil Besseling, Joost Luiten en Tim Sluiter hadden eerder al een uitnodiging ontvangen.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door KLM, KPMG en ABN AMRO.

http://www.klmopen.nl/