Het eerste golfnieuws

Kraaij en van der Valk door in Ierland

ImageHet was op het nippertje maar Niels Kraaij en Guido van der Valk hebben in Ierland in het North West Ierland Open de cut gehaald. Met een score van +7 zaten ze er net bij. Het weer was opnieuw niet optimaal maar wel beter dan op de eerste dag van het toernooi. De wind was er de oorzaak van dat sommige scores weer extreem hoog waren.

Niels Kraaij, op de eerste dag nog gedeeld 6e, zakte door een ronde van 79 slagen naar de gedeelde 63e positie. Een tripple bogey op hole 17 was daar mede de oorzaak van.

Guido van der Valk speelde na zijn 78 van de eerste dag nu zijn ronde in 73 slagen. Hij maakte 3 birdies tegenover 4 bogies en eindigde net zoals Kraaij met 151 slagen.

De leiding is nu in handen gekomen van de Italiaan Costantino Rocca (foto), op de eerste dag moest hij de leiding nog delen, maar heeft nu 1 slag afstand genomen op Massimo Florioli.

Rocca had op de 2e dag van het toernooi 69 slagen nodig op de Ballyliffin Golf Club. Hij won eerder in 1999 dit toernooi.

De beste ronde kwam op naam van de Schot Andrew Coltart, de Ryder Cup speler. Hij speelde de 18 holes in 66 slagen en daarmee verbrak hij het baanrecord. Coltart staat nu op 2 slagen verwijderd van Rocca op de gedeelde 3e plaats die hij deelt met de Fransman Jean-Francois Lucquin.