Het eerste golfnieuws

Opnieuw is onweer spelbreker in USPGA Championship

ImageMet nog 5 holes te spelen staat Fred Funk (foto) bovenin het klassement met een score van 7-onder par. Onweer aan het eind van de dag zorgde ervoor dat het spel net als op de eerste dag werd stilgelegd.

De 46-jarige Funk kreeg het publiek op zijn hand toen hij iedere keer als hij weer een moeilijke put uitholede zijn hand net als Tiger Woods omhoog gooide en dan in de lucht met zijn hand een rondje draaide. Een toeschouwer grapte nog: ?Ik wist niet dat er zulke grote muggen op deze baan bestaan. Het leek net of Funk er eentje probeerde dood te slaan.?

Funk reageerde later op zijn vorm van ontlading dat hij gewoon probeerde het naar zijn zin te hebben. ?Voor mij is het een manier van ontspanning en zolang ik er niemand mee lastig val ga ik er mee door.? Het meeste publiek kon het wel waarderen: het gejuich was daarvan wel het bewijs!

Funk heeft 1 slag voorsprong op Retief Goosen, Justin Leonard, Mark Calcavecchia en Rich Beem.

Tiger Woods, die net als gisteren nog steeds niet de drives sloeg die hij wilde slaan, staat op 4 slagen verwijderd van de tijdelijk leider Funk. Hij moet net als Funk nog een aantal holes spelen.

Jim Furik, leider na de eerste dag, zakte door een ronde van 73 slagen in het klassement. Hij staat met -3 op 4 slagen van Funk.