Het eerste golfnieuws

Furik en Funk leiden in USPGA Championship, Rose is beste Europeaan

ImageDe Amerikanen Jim Furyk (foto) en Fred Funk hebben met hun openingsronde van 68 slagen in het USPGA Championship de leiding in het clubhuis genomen. Met 39 spelers die hun ronde nog moeten afmaken, zoals onder andere Greg Norman (-2) en Retief Goosen (-2) kan daar nog verandering in komen.

De eerste dag werd voor 3 uur stilgelegd omdat er onweer op komst was, de PGA officials zijn erg voorzichtig wat onweer betreft. In 1991 waren zij te langzaam met het stilleggen van de wedstrijd en toen werd door inslaande bliksem 1 toeschouwer gedood en 5 anderen werden zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De Engelsman Justin Rose maakte in zijn eerste Amerikaanse optreden 5 birdies en 2 bogies en staat daarmee op 1 slag van de tijdelijke leiders.

Woods sloeg opmerkelijk genoeg maar 3 echt goede drives, veel slechte verdwenen links in de rough. Hij eindigde zijn ronde op -1 en deelt daarmee voorlopig de 11e plaats. Woods? medespeler Ernie Els had net zoals Woods moeite om de fairway te vinden, hij eindigde zijn ronde gelijk aan par.

Titelverdediger David Toms liep al nee schuddend richting het clubhuis, zijn 77 (+5) schakelde hem al bijna uit voor een tweede zege. Jesper Parnevik (81), Sergio Garcia (75), John Daly (+5) en Darren Clarke (+7) zullen ook alle zeilen moeten bij zetten om nog een kans te maken op de titel.

Daly had weer een opmerkelijke score, op de 16e een par 4 van 380 meter, maakte hij een 11. Zijn eerste afslag sloeg hij de rotzooi in, moest een strafslag nemen en sloeg opnieuw van de afslagplaats zijn 2e afslag het water in. Hij nam een drop (strafslag) en sloeg hem links een waterhindernis in, nam weer een drop (strafslag) pitchte hem over de green het water in, nam weer een drop (strafslag), chipte hem over de green, chipte hem terug naar de pin en maakte 1 putt.