Het eerste golfnieuws

Niels Kraaij beste Nederlander in North West of Ireland Open

ImageHet zal je maar gebeuren: je maakt 2 birdies, 3 bogies, een dubbel bogey en een tripple bogey en dan nog sta je gewoon op de gedeelde 63e plaats. Het overkwam Guido van der Valk na de eerste dag van het North West Ireland Open. Zijn score was op zich niet vreemd want slechts 9 spelers eindigden hun ronde gelijk of onder par! De spelers moesten dan ook flink afzien, hevige regen en wind maakte het spel niet eenvoudig.

De andere Nederlander in de baan Niels Kraaij speelde zijn ronde in gelijk par en staat daarmee op de gedeelde 6e plaats. Kraaij maakte over zijn ronde 3 birdies en 3 bogies.

Hoe harder er werd geslagen hoe minder ver de bal vloog, een drie-kwart punches slag was vaak beter dan een volle swing.

E?n van de spelers die dit uitstekend beheerst is de Italiaan Costantino Rocca (foto), hij deelt de leiding na de eerste dag met de Spanjaard Jesus Maria Arruti, zijn landgenoot Massimo Florioli, de Zweed Anders Forsbrand en de Deen Allan Hogh. Deze spelers kwamen op 1-onder par uit.