KLM Open – Luiten zakt iets in klassement, drietal leidt

24-08-2007-luiten.jpg

24-08-2007-luiten.jpgZandvoort 25 augustus – Joost Luiten heeft zich vandaag met een ronde 71 (+1) op de derde dag van het KLM Open gehandhaafd in de top van het klassement. De 21-jarige eerstejaars professional uit Bleiswijk is op de Kennemer in Zandvoort met nog 18 holes te gaan gedeeld vierde. 

Luiten heeft twee slagen achterstand op drie leiders, Steve Alker (NZl), David Carter (Eng) en Ross Fisher. Het drietal staat op -9.

Luiten had op zaterdag één slechte hole. Op 9 maakte hij een triple bogey, drie slagen te veel. ‘Dat was balen. Daarna was het zaak om de boel bij elkaar te houden en dat heb ik gedaan. Ik sta er nog goed voor. Ik zal de laatste ronde niet met veel risico spelen. Op deze baan verminder je dan eerder de kans op winnen dan dat je ‘m vergroot. Laat de anderen maar bogeys maken en dan hoop ik aan het einde bovenaan te staan.’ Maarten Lafeber noteerde ook een ronde van 71 slagen. Hij is gedeeld 28ste met zes slagen achterstand op de koplopers. ‘Na een paar bogeys en een dubbel bogey zat ik er mentaal een beetje doorheen. Ik denk dat de achterstand op de koplopers te groot is, maar ik ga blind aanvallen. Wie weet wat dat nog oplevert. Ik denk namelijk dat de onervaren koplopers geen risico’s durven te nemen.’

Stand aan kop KLM Open na drie dagen: Steve Alker, David Carter en Ross Fisher 201 slagen (-9); T4  Joost Luiten, David Higgins, Thomas Levet, Phillip Price 203  (-7), T28ste Maarten Lafeber 207 (-3).

Het KLM Open wordt van 23-26 augustus gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club en wordt ondersteund door KLM, KPMG en ABN AMRO.