KLM Open 2013

KLM Open 2013 – Hanson meldt zich af met rugblessure

Titelverdediger Peter Hanson heeft zich met een rugblessure moeten afmelden voor het KLM Open, dat van 12 tot en met 15 september op de Kennemer Golf & Country Club wordt gespeeld. De Zweed raakte bij een training afgelopen week weer geblesseerd.

Hanson wordt het gehele jaar al geplaagd door rugproblemen. Zo moest hij zich ook al terugtrekken uit het Brits Open. ‘Hanson had graag zijn titel willen verdedigen, maar de weer opspelende rugblessure maakt dat echt onmogelijk’, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Hij belde mij persoonlijk om dit slechte nieuws te vertellen. En hoewel we het voor het KLM Open jammer vinden dat hij er niet bij kan zijn, is zijn gezondheid natuurlijk van primair belang. We wensen hem dan ook een volledig herstel toe. Gelukkig ziet het deelnemersveld er ook zonder Hanson nog indrukwekkend uit.’

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.