KLM OPen 2007 – Hastie, Kruyning en Stokman naar de Kennemer

13-08-2007-winnaarsklmopen2007q.jpg

13-08-2007-winnaarsklmopen2007q.jpgNaarden – Op de baan van Naarderbos eindigde de kwalificatie voor het KLM Open 2007 voor Nederlandse professionals in een spannende play-off. Na achttien holes waren Andrew Hastie en Eric Kruyning zeker van deelname. Ronald Stokman en Mark Reynolds bepaalden in de verlenging de laatste plek. Het werd Ronald Stokman.

Het KLM Open heeft sinds 2005 een heus kwalificatietoernooi voor de Nederlandse professionals en de buitenlandse leden van de PGA Holland. Zestig spelers verschenen aan de start om te strijden om de felbegeerde wildcards voor het KLM Open. Het was de laatste kans om een startbewijs af te dwingen.

Andrew Hastie, geboren in Sydney Australië en werkend in Nederland, bracht het baanrecord op 67 slagen. Vijf birdies en een eagle waren voldoende voor de winst. ‘Mijn vrouw droeg vandaag mijn tas en dat was mijn redding,’ aldus Hastie,’ zij hield me rustig.’

Voor Eric Kruyning (68, 3 onder) was het een droom die uitkomt. ‘Vroeger wilde ik één keer met het KLM Open meedoen, nu had ik geen echte verwachtingen en toch lukte het.’ Leuk detail is dat Kruyning vorig jaar tijdens de Qualifying School van de European Tour de caddie was van Joost Luiten. Nu spelen ze dus in het zelfde toernooi.

Ronald Stokman was begrijpelijk zeer blij. Als Zandvoorter speelt hij een soort thuiswedstrijd op de Kennemer. De 27-jarige professional was eerder dit jaar geblesseerd geweest en dus wezen de tekenen niet op succes. In de play-off kende hij ook nog een angstig moment, toen zijn afslag op de tweede hole op het pad viel en daardoor aan de voet van een boom terecht kwam. ‘Gelukkig kreeg ik een free-drop,’ zei een opgeluchte Stokman, ‘toen kon ik vrij naar de green.’

Via de ranglijst van PGA Holland waren sinds gisteravond ook Ruben Wechgelaer, Robin Swane en Hiddo Uhlenbeck zeker van een startbewijs voor het KLM Open 2007.

Foto: vlnr Eric Kruyning(2e), Andrew Hastie (1e), Ronald Stokman (3e)

Fotograaf: Leo van de Ruit

Het KLM Open wordt van 23-26 augustus gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club en wordt ondersteund door KLM, KPMG en ABN AMRO.