Klasse prestatie, Jurrian van der Vaart wordt gedeeld 4e in Italië

15 05 2016 leaderbordHet was een lange tijd erg spannend in het klassement van het Montecchia Open by Lyoness. Jurrian van der Vaart leek in eerste instantie op een overwinning af te stevenen maar de bogey op 14 liet hem helaas wat plaatsen zakken in het klassement. Met een laatste ronde van 69 slagen (-2) eindigde hij voor het toernooi op 15-onder par en daarmee had hij 3 slagen meer dan de winnaar de Engelsman Gary King. Het toernooi in Italië werd over 3 ronden gespeeld omdat eerder op donderdag door hevige regenbuien het spelen onmogelijk was gemaakt. De organisatie besloot toen dan ook het toernooi in te korten naar 54 holes.

Wil Besseling eindigde op de gedeelde 17e plaats met ook een mooie score van 10-onder par. Reiner Saxton, de derde Nederlanders die de cut wist te halen, ging op de laatste dag rond in 72 slagen en eindigde daardoor met 7-onder gedeeld 39e.

Eerder wisten Darius van Driel, Daan Huizing, Robin Kind, Maarten Lafeber en Taco Remkes de cut niet te halen.

Van der Vaart zal een redelijk hoge cheque krijgen voor Challenge tour begrippen. Deze zal ruim 12.000 euro bedragen en zal hem een flinke boost op de algemene ranking van de Challenge Tour geven. Van der Vaart zal door zijn mooie vierde plaats naar de beste 20 spelers stijgen in de algemene ranking van de Challenge Tour. De beste 15 spelers promoveren aan het eind van het seizoen naar de lucratievere European Tour!