Jeunghun Wang wint het AfrAsia Bank Mauritius Open

15 05 2016 wang

15 05 2016 wangJeunghun Wang heeft het AfrAsia Bank Mauritius Open gewonnen en daarmee twee toernooien op rij. De 20-jarige Koreaan speelde op de laatste dag samen met de leider na de derde ronde Siddikur Rahman die de laatste dag begon met 1 slag voorsprong.

Het was eigenlijk een wedstrijd van de twee die gingen bepalen wie er de winnaar werd en die als enige onder par wisten te eindigen. De condities waren dus niet makkelijk en de golfbaan van de Four Seasongs Golf Club niet eenvoudig. Siddikur had nog een slag voorsprong op de 16e afslag maar een dubbel bogey op de 16e en een bogey op de 15e zorgde ervoor dat Wang hem passeerde in het eindklassement.

Wang is nu de eerste speler sinds Rory McIlroy die het WGC-Bridgestone Invitational won en daarna direct het US PGA Championship in 2014. Ook is Wang de eerste speler uit Azië geworden die deze presatie voor elkaar kreeg.

“Ik kan het nog niet geloven dat ik twee toernooien op rij weet te winnen en misschien kan ik volgende week in Ierland voor een sensatie zorgen. Het zal mijn eerste bezoek aan Ierland worden dus ik kijk er best naar uit”, liet Wang weten.

De Argentijn Estanislao Goya wist met een birdie op 15 zijn ronde later uiteindelijk met 71 slagen te eindigen en werd met par voor het toernooi gedeeld derde. De Belg Nicolas Colsaerts liet 75 slagen noteren waarin eagle en drie dubbel bogeys en eindigde ook zo op par voor de wedstrijd en gedeeld derde.