Jason Day wint The Players Champinship

16 05 2016 day

Jason Day heeft in Ponte Vedra Beach laten zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is. Op imponerende wijze wist hij het Players Championship op zijn naam te schrijven. De Australiër nam in het begin van het toernooi al de leiding en stond deze in het vervolg niet meer af.

Day begon met vier slagen voorsprong aan de laatste ronde en wist met drie birdies en twee bogeys onder par zijn ronde te eindigen en op 15-onder het toernooi af te sluiten.
De Amerikaan Kevin Chappell klom dankzij een sterke ronde van 69 slagen (-3) vier plaatsen omhoog in het klassement en eindigde met 11-onder op 4 slagen afstand van Day en werd tweede.

De beste Europeaan in het toernooi werd de Italiaan Francesco Molinari met een gedeelde 7e plaats en een eindtotaal van 9-onder par. De laagste ronde van de dag kwam op naam van Justin Thomas die in 65 slagen rondging en daardoor 20 plaatsen steeg en derde werd. Ook Justin rose had een sterke laatste ronde van 66 slagen en eindigde gedeeld 19e. Het was zijn derde ronde van 78 slagen die ervoor zorgde dat hij niet in de top van het klassement eindigde.