Michael Meerman eerste Nederlands Kampioen Tweezijdig Golfen

17 05 2016 meermanWinnaar speelt links beter dan rechts en verpulvert concurrentie

BARSINGERHORN – Op Tweede Pinksterdag vond op Golfbaan Molenslag de 5e editie van het Iron Shirt of Golf Open plaats. Behalve 499 euro stond nu voor het eerst ook de titel Nederlands Kampioen Tweezijdig Golfen op het spel. Met een score van 63 (31 slagen links, 32 slagen rechts) bleef PGA pro Michael Meerman de concurrentie een straatlengte voor. Titelverdediger Gert Jan Markus werd 2e (72) en Tjerk van der Horst, winnaar van 2014 en runner-up in 2015, kwam nu niet verder dan een 3e plaats (74). Beste amateur werd Peter Fränzel met een knappe 76 (34 rechts, 42 links).

De 28 deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap hadden hun handen vol aan de venijnige 9 holes baan die sinds dit jaar een C-status heeft. Met een aantal lange par 3’s, postzegelgreens, taaie rough en een harde ondergrond was het vrijwel onmogelijk de baan in par (28) te spelen. Niet voor niets was Meermans score van 7 boven par goed voor een nieuw 18 holes baanrecord.

De teaching pro van Golfclub Emmeloord die al eens 3e (2015) en 2e (2014) werd, kon zijn geluk niet op: ‘Ik wilde dit toernooi zo graag eindelijk eens winnen. Ik was er al een paar keer heel dichtbij, dat wilde ik niet nog een keer. En dat ik nu ook nog zo’n mooie schaal naar huis mag nemen… ik zet ‘m eerst een paar weken in m’n shop en daarna krijgt-ie thuis een prominente plek!’

Het links- en rechtszijdig golfen is één van de meest in het oog springende trainingsprincipes van Iron Shirt of Golf, een serie in de golfwereld nog vrijwel onbekende, uit de martial arts afkomstige training fundamentals. Grondlegger Reinoud Eleveld (hij ontwikkelde het gedachtegoed samen met PGA pro Peter Ackerley): ‘De oosterse krijgskunstenaars deden het allemaal: rechts- en linkshandig oefenen. Het maakt trainen gezonder, plezieriger én effectiever. Het is de weg van de meeste weerstand, maar ook van de meeste voldoening en de grootste groei. Steeds meer Nederlandse golfers, pro’s en amateurs, zijn dat aan het ervaren. Ik verwacht dat dit NK volgend jaar een stuk groter is.’

Het NK Tweezijdig Golfen vindt ook volgend jaar plaats op Tweede Pinksterdag, te weten 5 juni 2017. Via https://ironshirtofgolf.com/gratisebook  download je een gratis e-book over de ’12 redenen om tweezijdig te trainen’.