Challenge Tour

Kiet van der Weele schiet omhoog in het klassement in Spanje en Benjamin Hebert leidt

Wat een sensationele derde ronde heeft Kiet van der Weele achter de rug! Met een indrukwekkende score van 66 slagen heeft de 23-jarige Nederlander zich opgewerkt naar de gedeelde 18e plaats in het klassement. Met een totaal van 5-onder par heeft hij nu slechts 6 slagen achterstand op de nieuwe leider van het toernooi, de getalenteerde Fransman Benjamin Hébert.

Hébert (foto boven) zal met veel vertrouwen de laatste dag van de Challenge de España ingaan, nadat hij op de Club de Golf Playa Serena een derde ronde van maar liefst vijf slagen onder par wist neer te zetten, goed voor een ronde van 65 slagen.

De zesvoudige winnaar van de European Challenge Tour begon de dag met een achterstand van slechts één slag onder het verwachte tempo. Na een indrukwekkende prestatie met zes birdies en slechts één bogey klom hij naar de top van het klassement met een totaal van 11 onder par. Hij heeft nu een voorsprong van slechts één slag op de Italiaan Andrea Pavan en de Zweed Kristoffer Broberg, die de tweede plaats delen.

De 36-jarige Fransman is ervan overtuigd dat zijn consistente aanpak vanaf de tee van cruciaal belang is geweest voor zijn succes deze week en kijkt ernaar uit om vanmiddag te ontspannen onder de warme Spaanse zon.

“Ik ben erg tevreden met mijn prestatie vandaag,” zei hij met een glimlach. “Ik heb sinds het begin van de week solide gespeeld en sta momenteel aan de leiding, wat geweldig voelt.”

Hébert vervolgde: “Mijn strategie is om de fairways te raken en niet te agressief te zijn vanaf de tee. Tot nu toe verloopt mijn plan perfect, en ik heb veel putts binnen drie meter weten te maken.”

“Vandaag speelde ik in de vroege ochtenduren, en nu heb ik de middag om te genieten van het Spaanse leven,” voegde hij eraan toe.

De laatste keer dat Hébert een overwinning boekte op de Challenge Tour was in 2014. Ondanks dat hij negen jaar heeft moeten wachten op een nieuwe triomf, heeft hij nooit het geloof verloren dat zijn tijd opnieuw zou komen.

“Ik zal morgen vasthouden aan mijn strategie,” verzekerde hij ons. “Er zijn nog achttien holes te spelen, en ik zal scherp moeten zijn rond de greens om de overwinning te behalen.”

“Voor mij zou het veel betekenen om weer in de winnaarscirkel te staan, en ik geloof dat ik hier opnieuw kan zegevieren,” besloot Hébert vol vertrouwen.

Drievoudig DP World Tour-winnaar Brandon Stone staat op de vierde plaats met een score van negen onder par. Het Spaanse duo Borja Virto en Lucas Vacarisas, de Engelsman Jack Senior, zesvoudig Challenge Tour-winnaar Ricardo Gouveia en de Zweed Joakim Wikström volgen op slechts één slag achterstand op de vijfde plaats.

De laatste en beslissende ronde gaat van start om 8.00 uur lokale tijd, waarbij Hébert om 9.50 uur samen met Broberg en Pavan in de laatste groep de strijd zal aangaan. Spanning en sensatie verzekerd!

Kiet van der Weele als enige door in Spanje waar zes man de leiding nemen