PGA Tour

Keegan Bradley en Graydon Murray aan kop in Sony Open

HONOLULU – Keegan Bradley maakte op zaterdag op zijn laatste twee holes birdies voor een 7-onder 63, waarmee hij de leiding deelde met Grayson Murray in het Sony Open, die verre van een tweemans race is.

Zes spelers zaten binnen drie slagen van de leiding, wat typisch is voor de Waialae Country Club. Het was zo chaotisch op een prachtige middag langs de kust van Waikiki dat 10 spelers op een gegeven moment de leiding deelden in de derde ronde.

Het was moeilijk om wat afstand te nemen, hoewel Bradley en Murray er tenminste een beetje in slaagden. De twee kwamen op 14-onder met 196 slagen. Sam Stevens staat op 1 slag van de leiders.

Onder degenen die ook nog in de race zijn, is Chris Kirk (67). Hij won vorige week The Sentry en kan op drie slagen achterstand nog steeds hopen zich bij Justin Thomas in 2017 en Ernie Els in 2004 te voegen om de Hawai swing te winnen.

Bradley (foto), een zesvoudig PGA TOUR-winnaar, zal proberen voor de derde keer in de laatste 16 maanden te winnen. Hij zal in de laatste groep zijn met Murray, een rauw talent dat naar drie hogescholen ging en drie jaar geleden nog worstelde met alcoholproblemen, inclusief een incident in Honolulu.

“Ik ben natuurlijk vrij eerlijk geweest over het gebruik van alcohol in het verleden,” zei Murray. “Ik ben nu meer dan acht maanden nuchter. Ik heb een prachtige verloofde die ik zo veel liefheb en die mijn zo ondersteunend en er voor me is net als mijn ouders.”

De groep op 11-onder 199 omvat de Fransman Matthieu Pavon, een van de 10 spelers die vorig jaar een PGA TOUR-kaart verdienden via de DP World Tour. Pavon maakte vijf opeenvolgende birdies aan het einde van zijn tweede ronde en hij behoorde tot de leiders op zaterdag totdat hij na een reeks van parren een bogey maakte.

En dan is er Japanner Taiga Semikawa, spelend op een sponsoruitnodiging. Hij is een van de 21 spelers op de Japan Golf Tour met de naam Taiga. Het vertaalt zich niet naar “tijger”, maar het wordt wel op die manier uitgesproken, en het is geen toeval.

De meerderheid van die spelers is 26 jaar of jonger, wat teruggaat tot 1997, toen Tiger Woods records verbrak en nieuwe energie aan golf bracht.

“Ja, ik ben vernoemd naar Tiger Woods, en ik heb zijn speelstijl min of meer overgenomen”, zei Semikawa via een vertaler. “Ik ben opgegroeid met het kijken naar zijn agressieve stijl, en ik denk dat dat bij mijn persoonlijkheid past en iets is wat ik probeer te repliceren in mijn eigen spel.”

Semikawa keek tijdens of na zijn ronde nooit naar een leaderboard. Hij vierde zijn 23e verjaardag op donderdag en lijkt de tijd van zijn leven te hebben.

Carl Yuan en Austin Eckroat pakken de leiding in Sony Open