Equipment nieuws

KBS lanceert shaft gericht op spelers met langzame swingsnelheden

Eerste hoog lancering, Grafiet shaft helpt golfers om de bal de lucht in te krijgen

KBS heeft de gloednieuwe KBS MAX HL Grafiet driver/metalwood shaft gelanceerd, ontworpen voor spelers met langzamere swingsnelheden die de bal willen slaan met een hogere lancering en extra spin en vergevingsgezindheid.

Als uitbreiding van de KBS-lijn van populaire MAX Family of Graphite prestatieproducten, weegt de MAX HL houten shaft tussen de 40-45 gram en is gebaseerd op dezelfde E.I.-curve als de MAX Graphite ijzers en is bedoeld om te worden aangepast aan golfers met gemiddelde swingsnelheidsmetingen, in plaats van de traditionele flexbarometer.

“De MAX HL is een superlichtgewicht driver shaft voor de clubgolfer die misschien het gevoel heeft dat hij of zij achterblijft in swingsnelheden en hulp nodig heeft om de bal de lucht in te krijgen,” zei KBS Director of R&D en Master shaft-maker Kim Braly. “We hebben veel onderzoek gedaan en er is geen shaft die in de buurt komt qua prestaties, stabiliteit en prijs, met de MAX HL die wordt verkocht voor ongeveer een derde van de prijs van zijn naaste concurrent.

“We hebben veel succes gehad met de MAX Graphite ijzershaft en de MAX HL biedt de perfecte evolutie door de tas voor de toegevoegde nauwkeurigheid en consistentie die alleen door Tour-bewezen KBS shafts wordt geboden,” voegde hij eraan toe.

Aangeboden in .335” Tip Diameter met een 4” Parallel Tip, komt de nieuwe KBS MAX HL houten shaft in de volgende drie gewichten in de MAX HL 40 Swing Speed Series categorieën:

45G: swingsnelheid van 73-80 MPH
42G: 65-72 MPH
40G: 65 MPH en lager

De MAX HL Grafiet shaft wordt geleverd in zeven opvallende glansafwerkingen (Black Gloss, White Gloss, KBS Red Gloss, Chrome, Hot Pink, Light Blue & Rainbow) over drie flexopties (R, RS & S).

Gespeeld door meer dan 300 Tour-spelers wereldwijd en samenwerkt met alle toonaangevende golfclubfabrikanten, biedt KBS 25 verschillende shaftopties aan voor elke club in de tas. Dit omvat 10 ijzervariaties, vier speciale wedge- en puttershafts, plus Grafiet shafts voor je driver/metalwood, hybride en ijzermogelijkheden in verschillende gewichten en flexes.

De KBS MAX HL shaft is nu verkrijgbaar tegen een adviesprijs van rond de 115 euro. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kbsgolfshafts.com of praten met uw lokale PGA Professional of KBS custom fitter.