KLM Open 2012

Kaymer, Jiménez en Dyson naar 100-jarig KLM Open

10-09-2011-kaymer

10-09-2011-kaymerAmsterdam, 21 mei 2012 – Het KLM Open heeft zich verzekerd van de deelname van Martin Kaymer, Miguel Angel Jiménez en titelverdediger Simon Dyson. Kaymer (foto) won het KLM Open in 2010, publiekslieveling Jiménez in 1994 en vorig jaar Simon Dyson op de Hilversumsche Golf Club. Ook de Nederlandse topspelers Joost Luiten en Robert-Jan Derksen hebben hun deelname aan het KLM Open bevestigd. Dit jaar bestaat het oudste internationale sportevenement van Nederland honderd jaar.

“We zijn blij dat deze drie topspelers gekozen hebben om dit jaar in het KLM Open te spelen. Er was veel competitie met andere toernooien om deze spelers vast te leggen. Kennelijk heeft ons toernooi een streepje voor bij hen,” aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Kaymer, Jiménez en Dyson zijn tussen alle oud-winnaars toch drie hele mooie namen op de beker. Kwaliteit en sportiviteit staan hoog in het vaandel bij de organisatie en onze partners. Deelname van topspelers is voor ons dan ook van groot belang.”

Ook Joost Luiten en Robert-Jan Derksen hebben hun deelname bevestigd. Zij zijn de nationale troeven van het KLM Open dat van 6 tot en met 9 september wordt gespeeld op de Hilversumsche Golf Club. De laatste 65 jaar kwamen er twee winnaars van eigen bodem. Joop Rühl won in 1947 en Maarten Lafeber in 2003. Laatstgenoemde is dit jaar ook weer van de partij.

Slooter kon ook melden dat ABN AMRO haar verbintenis als partner van het KLM Open tot en met 2015 heeft verlengd. Ernst Boekhorst, Manager Sponsoring & Events ABN AMRO: “De voornaamste redenen om de overeenkomst te verlengen zijn enerzijds de toenemende waardering en belangstelling van onze klanten voor dit topevenement en anderzijds het feit dat we zelf in staat zijn veel activiteiten voor onze klanten op het toernooi neer te zetten. Dat laatste gebeurt middels het zelf actief golfen in de week van het KLM Open en ook meer passief middels het volgen van bijvoorbeeld een inhoudelijk seminar of congres in combinatie met een toernooibezoek. Ook het feit dat we de komende jaren meer aandacht gaan besteden aan het gehandicapte golf heeft een bijdrage geleverd aan de positieve besluitvorming. ABN AMRO is dan ook zeer verheugd zich ook voor de komende jaren te kunnen verbinden aan het KLM Open.”

De organisatie van het KLM Open zal dit jaar samen met de partners wederom een volgende stap maken op het gebied van duurzaamheid. Vorig jaar dwongen de weersomstandigheden de organisatie om toeschouwers te vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat bleek zo succesvol dat er dit jaar geen publieksparkeren wordt gefaciliteerd, maar dat vanaf Station Hilversum Sportpark een perfecte pendeldienst de toeschouwers naar de ingang van het KLM Open zal brengen en vice versa. Gemak, snelheid en duurzaamheid.

De kaartverkoop voor het KLM Open gaat vandaag van start op klmopen.nl. Voor vroegboekers zijn er ook dit jaar aantrekkelijke kortingen op de entreeprijs. NGF leden komen via het NGF-spaarprogramma Fairway Strokes in aanmerking voor extra korting.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl

Volg ons op Facebook: www.facebook.com/klmopen en Twitter: @KLMOpen