Justin Thomas en Harris Engels leiden in het Sentry Tournament of Champions

Een terugblik op een laag scorende openingsronde in het Sentry Tournament of Champions van de PGA Tour op Hawaï. Justin Thomas (foto), de titelverdediger, wist na de eerste ronde de leiding te nemen. Thomas, een tweevoudig winnaar op de Kapalua Resort, wist op drie van zijn laatste vijf holes een birdie te maken om een ​​bogey-vrije ronde van 65 slagen op de Plantation Course af te sluiten. Harris English wist met dezelfde score eveneens op de eerste plek te komen..

De twee heeft een voorsprong van twee slagen op een groep van zes spelers met daarin Sergio Garcia, Patrick Reed, Robert Streb, Nick Taylor, Ryan Palmer en Sungjae Im.  Garcia won eerder het Sentry Tournament of Champions in 2002

“Ik heb niets geweldigs gedaan, niets slechts gedaan, ik heb gewoon mijn weg gevonden door de baan,” zei Thomas. “De omstandigheden waren ongeveer zo goed als je ze kon krijgen. Niet veel wind en zachte greens, dus ik was blij om daarvan te profiteren.”

Medeleider Engels maakte drie birdies in zijn eerste vijf holes en neutraliseerde een bogey op de zevende door een eagle te maken op de negende, met vier verdere birdies op de tweede negen bracht zijn score ook op acht onder par op de par-73 layout.

Garcia herstelde zich van twee bogeys in zijn eerste drie holes om met tot 67 slagen dus zijn ronde te eindigen samen met Reed, Streb, Taylor, Im en Palmer.

Adam Scott kwam binnen met vijf onder samen met Patrick Cantlay en Brendon Todd, terwijl de belangrijkste winnaars van vorig jaar Bryson DeChambeau en Collin Morikawa zich in de grote groep spelers bevinden hun openingsronde begonnen met 69 slagen.

Dustin Johnson, die zijn eerste start maakte sinds zijn recordbrekende Masters-overwinning in november, mengde drie birdies met één bogey op weg naar een twee-onder-71 en liet hem op de gedeelde 30e plaats belanden.