Sentry Tournament of Champions: Harris English leidt alleen na tweede dag

Harris English (foto) wist met een ronde van 67 slagen en 14-onder op vrijdag een voorsprong te nemen van twee slagen halverwege het Sentry Tournament of Champions dat gespeeld wordt op Hawaï. Justin Thomas, die nog gedeeld leider was na de eerste ronde, staat na een ronde van 69 slagen op twee slagen achter English. 

Colin Morikawa, Daniel Berger en Ryan Palmer kwamen eveneens op 12-onder om de gedeelde tweede plaats te delen. 

Bryson DeChambeau knalde er weer even een flinke drive uit op de 12e een par 4 van bijna 400 meter waar hij zijn bal gewoon even op de green liet eindigen met een birdie als resultaat. Hij staat nu met 10-onder gedeeld 10de. 

Morikawa die samen speelde met Berger wisten allebei met 65 slagen samen met Dustin Johnson de laagste ronde op de tweede dag binnen te brengen op de Plantation Course in het Kapalua Resort in Maui. De PGA-kampioen Morikawa heeft slechts één top-10-finish behaald sinds hij afgelopen augustus 2020 zijn grote doorbraak maakte in San Francisco.

“Je voelt je hier thuis, ik ben hier al een miljard keer geweest. Dus het is leuk, het is vakantie, maar we zijn hier om echt goed te golfen en natuurlijk ik zondag bovenaan het klassement eindigen en heb nog twee dagen om dat te realiseren”, aldus Morikawa.

De 2019-kampioen Xander Schauffele wist op de 18e een gigantische putt van 24 meter voor eagle te maken voor een ronde van ​66 slagen en klom met 11-onder naar de gedeelde 6e plaats. “Het is altijd leuk om zo’n putt te maken”, zei hij. “Caddie is blij, we hoeven nu geen putt oefeningen meer te doen”. Schauffele gaf ook toe dat hij nog steeds niet volledig hersteld was van het Covid-19 virus.

De twee beste spelers ter wereld gaan ondertussen naar de laatste 36 holes, op 10 onder, waarbij Johnson met 65 slagen zijn ronde eindigde en Jon Rahm een kaart met ​​66 slagen inleverde.