Het eerste golfnieuws

Justin Leonard aan kop na 2 dagen Memorial Tournament

ImageMet een ronde van 65 slagen (7-onder par) heeft Justin Leonard (foto) de leiding genomen in het Memorial Tournament. Een zeer goede vriend en studiegenoot van Leonard, Harrison Frazar, staat op een slag verwijderd van Leonard die op 10-onder par voor het toernooi staat.

Frazar had de leiding in handen toen Leonard na een eagle put op hole 15 langszij kwam. Frazar liet een slag vallen op de 18e hole en kwam eveneens uit op een ronde van 65 slagen, maar voor de totaalscore was dat net een slag meer dan Leonard nodig had gehad.

Bob Tway, die na de eerste dag spelen aan de leiding ging, deelt met Vijay Singh en Stewart Cink de derde plaats op twee slagen afstand van de leider. Op drie slagen achterstand staan Skip Kendall, Heath Slocum, Jeff Maggert, Jeff Sluman en Phil Mickelson op de 6e positie.

De 62-jarige Jack Nicklaus, gastheer van het toernooi en ontwerper van de baan waarop gespeeld wordt, liet op zijn eerste ronde van 71 slagen een ronde van 74 volgen (2-boven par). Daarmee haalde hij de cut en is hij ook present bij de laatste twee ronden. Voor Nicklaus is het de eerste keer sinds het 2000 Memorial evenement dat hij de cut haalt op een toernooi van de PGA Tour.

Titelverdediger en wereldnummer ??n, Tiger Woods, die het toernooi de afgelopen drie jaar heeft gewonnen, speelde een ronde van 70 slagen en staat 10 slagen achter de leider.