Het eerste golfnieuws

Lafeber gedeeld 7e na 3 dagen Volvo PGA Championship

ImageZijn scores worden steeds lager; speelde hij op de eerste dag van het Volvo PGA Championship zijn ronde in 71 slagen, op de tweede dag waren het er maar 70 en op de 3e dag 67. Maarten Lafeber kwam daarmee op -8 voor het toernooi. Hij klom flink in het klassement naar de gedeelde 7e plaats. De Eindhovenaar maakte 6 birdies en 1 bogey over zijn ronde.

Robert-Jan Derksen speelde ook zijn 3e ronde onder par, met 74, 70 en 71 slagen staat hij op de gedeelde 44e plaats. Derksen had een rare ronde, hij begon met 3 bogeys op een rij en dat zag er niet goed uit! Maar met een eagle op 4, birdies op 7 en 8 kwam hij zijn eerste 9 toch 1-onder par door. Over de tweede negen maakte hij 2 bogeys en 2 birdies. Derksen staat nu -1 voor het toernooi.

Rolf Muntz lijkt steeds meer moeite met de baan te krijgen. Hij begon het toernooi met 69 slagen, speelde op de 2e dag zijn ronde in 75 slagen en had op de 3e dag maar liefst 77 slagen nodig. Met een score van +5 staat hij onderaan het klassement.

De Deen Anders Hansen (foto) lijkt op weg naar zijn grootste zege ooit. Met 66 slagen op de 3e dag sloeg hij een gat van 5 slagen verschil op de nummer 2 Carlos Rodiles. Hansen staat -17 met 199 slagen voor het toernooi.