Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz halen cut in Volvo Championship

ImageEindelijk een succes voor Robert-Jan Derksen (foto), met het halen van de cut in het Volvo PGA Championship is hij hoe dan ook verzekerd van een aardig bedrag aan prijzengeld en dat heeft Derksen echt nodig om zijn kaart voor volgend jaar veilig te stellen.

Met een 2e ronde van 70 slagen verbeterde hij zijn eerste ronde 74 prima, hij eindigde gelijk aan par en dat bleek gelukkig net voldoende te zijn. Derksen maakte 3 birdies en 1 bogey over zijn ronde en kwam daarmee op een totaal van level par en de gedeelde 61e plaats.

Maarten Lafeber eindigde na 2 dagen als beste Nederlander in het klassement. Met vier birdies en 2 bogeys speelde hij net als Derksen zijn ronde 2-onder par (70). Inclusief zijn 1e ronde (71) kwam zijn score op -3 uit en daarmee deelt hij de 22e plaats.

Rolf Muntz, na de eerste dag nog de beste Nederlander met 69 slagen, zag zijn score nu een stuk hoger worden door de dubbel bogey op 17 die hij moest incasseren. Met 3 birdies en 4 bogeys kwam zijn ronde op 75 slagen en daarmee staat hij gelijk met Derksen op de 61e plaats.

De leiding is in handen gekomen van Anders Hansen (foto). De Deen had 1 slag meer nodig dan Montgomerie op de eerste dag namelijk 65 slagen en eindigde op -11. Hansen sloeg wel een gat van 2 slagen op de nummers twee, de Argentijn Eduardo Romero en Colin Montgomerie met -9.

Onder hen die de cut misten zaten Retief Goosen (+1), Justin Rose (+1), Lee Westood (+1) en Adam Scott (+1).