Het eerste golfnieuws

Jose Maria Olazabal wint het Buick Invitational

ImageMet een ronde van 65 slagen (-7) kwam Jose Maria Olazabal in het Buick Invitational van de baan. Met een score van 275 slagen deelde hij de leiding, maar hij moest wachten want een aantal spelers moesten nog hun ronde uitspelen.

J.L. Lewis maakte kans om in een play-off met Olazabal te komen, maar maakte een 3-put op de 18de. Het werd Olazabal’s eerste PGA Tour zege sinds hij voor de 2e keer de Masters won in 1999.

Lewis, die net als Olazabal een lay-up deed op de 18e, sloeg zijn 3e slag teveel van de pin en moest een put naar beneden maken. Deze rolde te ver door en een 3-put werd een feit. Zo verloor hij zijn kans op een play-off en zijn eerste titel.

Hij eindigde op de 2e plaats die hij moest delen met Mark O’Meara en John Daly.

Woods eindigde zijn ronde in 66 slagen en kwam daarmee op de gedeelde 5e plaats met Bob Estes en Rory Sabbatini met 278 slagen.

Olazabal won een check van ruim 650.000 euro.

Rory Sabbatini, die tot de 14e nog een ijzer 5 in zijn tas had, sloeg deze nadat zijn bal tegen een boom eindigde met zijn drive met zijn 2e slag doormidden. Het publiek zag de helft van zijn club op de fairway vliegen en twijfelde wat ze moesten volgen: de bal op de club?