Het eerste golfnieuws

Justin Rose wint in Zuid Afrika

ImageJustin Rose heeft de Nashua Masters in Zuid Afrika gewonnen. Het is zijn tweede titel sinds hij professional is geworden.

Hij ging de vierde dag in als co-leider, samen met vier andere spelers. Met zijn laatste ronde van 68 op de Wild Coast Sun Country Club wist de 21-jarige Rose los te komen van de groep.

Hij won met een totaalscore van 265 slagen (15-onder par). Op de tweede plaats eindigde Titch Moore (-14), Andre Cruse (63) eindigde op de derde plaats.

Drie weken geleden won hij het Alfred Dunhill Championship in Johannesburg. Tot zijn 5de is Rose opgegroeid in Zuid Afrika, daarna is hij verhuisd naar Engeland. De opmerking dat zijn huidige overwinning minder waard zou zijn dan zijn titel van het Alfred Dunhill Championship omdat er minder topspelers aan meededen, wuifde hij weg. ?Een titel is een titel, onafhankelijk van de tour waar je hem wint?, aldus de eigenwijze Rose.

Hij ging geruime tijd aan de leiding op de laatste dag van het toernooi. Na de eerste negen holes had hij de meeste spelers afgeschud. Moore werd op achterstand gezet tijdens de laatste negen holes.

Rose heeft behoorlijk moeten afzien sinds hij in 1998 pro werd. Hij miste van zijn eerste 22 wedstrijden als professional de cut. Het succes smaakt des te zoeter. De Schot Scott Drummond, die net als Rose in leidende positie de laatste dag inging, maakte vier bogeys en kwam met 73 slagen de baan af. Hij eindigde 5 slagen achter Rose.