Het eerste golfnieuws

Thomas Bjorn verdedigt titel Dubai Desert Classic

ImageThomas Bjorn zal in de week van 7 maart toch zijn titel verdedigen tijdens het Dubai Desert Classic. De Deen, die op de 24ste positie op de wereldranglijst staat, tobt al geruime tijd met een schouderblessure.

Hij heeft dit jaar nog geen wedstrijd kunnen spelen, maar volgens zijn woordvoerder zal hij wel aantreden in Dubai. Vorig jaar september speelde zijn blessure voor het eerst op tijdens de European Masters.

Na de tweede ronde van het toernooi moest hij zich toen terugtrekken uit de wedstrijd. Hij is onder behandeling van een specialist in Londen, maar de pijn blijft terugkomen. Hij nam deel aan drie van de laatste vier evenementen in het jaar 2001, maar tijdens het kerstreces speelde de blessure weer op. Vorig jaar versloeg Bjorn Tiger Woods op de laatste hole van de Dubai Desert Classic.

Ook Ryder Cup aanvoerder van het Europese team Sam Torrance is fysiek niet in goede conditie. Hij moest de Singapore Masters afzeggen vanwege een knieblessure.

De 48-jarige Schot hoopte zijn eerste toernooi in 2002 te spelen vanaf 21 februari, maar dat zit er niet in nu hij twee weken weken geleden geopereerd is aan zijn knie.