DP World Tour

Jordan Gumberg wint het SDC Championship

Jordan Gumberg wint het SDC Championship na een play-off op zondag 3 maart 2024, waarbij hij zijn eerste DP World Tour-titel behaalt ten koste van thuisfavoriet Robin Williams. Ondanks een achterstand van drie slagen aan het begin van de dag, leverde de 28-jarige Gumberg een foutloze ronde van 68 af en verzekerde de overwinning met een birdie putt van ongeveer 4.5 meter op de tweede extra hole.

Williams leidde het grootste deel van de dag, maar een double bogey op de 17e bracht hem op gelijke hoogte met Gumberg op 12 onder par na 72 holes. Na een par op de eerste play-off hole maakte Gumberg de beslissende putt om de titel veilig te stellen.

David Ravetto uit Frankrijk eindigde op de derde plaats met tien onder na een slotronde van 70. Een vertraging van twee uur vanwege onweer had invloed op het spel, maar Gumberg maakte indruk met birdies op de tweede, vierde en negende holes om de achterstand te verkleinen. Williams herstelde zijn voorsprong met een birdie op de 13e, maar een misstap op de 16e en 17e holes leidde tot een play-off.

Gumberg, emotioneel bij de prijsuitreiking, bedankte zijn verloofde en familie voor hun steun en benadrukte het belang van deze overwinning in zijn golfcarrière.

Joost Luiten miste eerder de cut in het toernooi, hij was de enige Nederlander die dit keer meespeelde.

Connor Syme en Daniel Brown delen de leiding in het SDC Championship