LIV Golf Tour

Niemann wint opnieuw in 2024; Crushers maken 11 slagen goed!

Individual Champion, Captain Joaquín Niemann of Torque GC celebrates after the final round of LIV Golf Jeddah at the Royal Greens Golf & Country Club on Sunday, March 03, 2024 in King Abdullah Economic City, Saudi Arabia. (Photo by Charles Laberge/LIV Golf)

KING ABDULLAH ECONOMIC CITY, Saudi-Arabië – Door voor de tweede keer dit seizoen te winnen, gelooft Joaquin Niemann dat hij nu de te kloppen speler is in de LIV Golf League.

Bij het vestigen van een record voor de grootste comeback door elk team in de laatste ronde, herinnerden Bryson DeChambeau en zijn verdedigende kampioen Crushers GC de rest van de competitie eraan dat ze het te kloppen viertal blijven.

Niemann schoot een laatste ronde van 4-onder-par 66 om te eindigen op 17 onder en claimde zo de overwinning met vier slagen op zondag bij LIV Golf Jeddah. De 25-jarige kapitein van Torque GC won ook de seizoensopener in Mayakoba in een play-off tegen Sergio Garcia.

De twee overwinningen in de eerste drie evenementen van 2024 brachten hem aan de top van het klassement voor het individuele kampioenschap van het seizoen en zetten zijn uitstekende spel voort dat begon tijdens het LIV Golf tussenseizoen toen hij de Australian Open won.

“Het is waarschijnlijk mijn beste moment, het beste dat ik ooit heb gespeeld”, zei Niemann. “Ik wil gewoon dat het in dezelfde richting blijft gaan.”

Crushers GC claimde hun eerste teamtitel van het seizoen 2024 bij LIV Golf Jeddah. (Foto door Jon Ferrey/LIV Golf)

Ondertussen leverden de Crushers zeker hun beste moment van het seizoen bij Royal Greens Golf and Country Club, nadat ze de Team Championship van 2023 in Miami afgelopen oktober hadden gewonnen.

Met een achterstand van 11 slagen aan het begin van de ronde, schoten de Crushers 20 onder par – acht slagen beter dan elk ander team – om te eindigen op 38 onder par voor de vier slagen voorsprong op de Stingers. Smash GC, winnaars van het vorige evenement in Las Vegas, eindigden als derde.

De vorige grootste comeback door een winnend team kwam vorig seizoen in Adelaide toen 4Aces GC won na de laatste ronde te beginnen met een achterstand van zeven slagen.

DeChambeau leverde de laagste ronde van zijn team met een 8-onder-par 62, de beste individuele score in het veld op zondag. Charles Howell III voegde een 64 toe (gelijk voor de op een na laagste van de dag) en Anirban Lahiri’s 65 was de op drie na laagste. Paul Casey droeg ook bij met een ronde onder de 70 met een 69, terwijl de Crushers naar de top van het klassement voor het seizoen van het team gingen.

“Het was gewoon een topprioriteit voor ons om ons best te spelen, en dat lieten we vandaag duidelijk zien”, zei DeChambeau, die de beste individuele finish van het team had met een vierde plaats. “Vooral in dit soort omstandigheden, wanneer het echt winderig is, doen we het vrij goed. We houden gewoon ons hoofd hoog. Ik weet niet wat ik nog meer moet zeggen.”

Lahiri zei: “20-onder par schieten op elke golfbaan is een grote prestatie, en om het op zo’n winderige dag op zo’n baan te doen, is eigenlijk, denk ik, een van de beste zondagteamoptredens die je in lange tijd zult zien.”

Kapitein Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel van Stinger GC eindigden samen op de tweede plaats achter Niemann. Het was Schwartzel’s beste LIV Golf-finish sinds het winnen van het inaugurele London-evenement in het bètaseizoen van 2022, terwijl Oosthuizen zijn beste resultaat als LIV-golfer evenaarde.

Hun resultaten hielpen eventuele teleurstelling vanuit het teamperspectief te compenseren, omdat het Zuid-Afrikaanse team op een gegeven moment op zondagochtend een voorsprong van 10 slagen had voordat de Crushers hen voorbij stormden.

“Ik denk dat een goede teamscore vandaag, ik zou hebben gezegd, waarschijnlijk 10 [onder], zou zijn geweest”, zei Oosthuizen. “Om 20 onder te schieten zoals zij deden, is er niet veel dat je daar tegen kunt doen.”

Op dit moment lijkt er niet veel te zijn dat de rest van de competitie kan doen tegen Niemann. Hij zal vol vertrouwen deelnemen aan het LIV Golf Hong Kong van volgende week.

“Ik wil me voelen, en ik wil denken dat ik altijd de beste ben”, zei hij. “Ik denk dat dat de enige manier is om zelfverzekerd te zijn en goed golf te spelen.”

TEAM TELLENDE SCORES
Standen en tellende scores voor de laatste ronde van de teamcompetitie op LIV Golf Jeddah op zondag. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie ronden wint de teamtitel.

1. CRUSHERS GC -38 (DeChambeau 62, Howell III 64, Lahiri 65, Casey 69; Rd. 3 score: -20)

2. STINGER GC -34 (Oosthuizen 67, Schwartzel 68, Burmester 69, Grace 71; Rd. 3 score: -5)

3. SMASH GC -33 (Koepka 66, McDowell 66, Gooch 67, Kokrak 70; Rd. 3 score: -11)

4. TORQUE GC -32 (Ortiz 65, Niemann 66, Pereira 68, Muñoz 69; Rd. 3 score: -12)

5. LEGION XIII -24 (Rahm 68, Hatton 69, Vincent 70, Surratt 71; Rd. 3 score: -2)

Kapitein Joaquín Niemann van Torque GC schoot een laatste ronde van 4-onder-par 66 om te eindigen op 17 onder en zijn tweede individuele LIV Golf-titel van het seizoen op te eisen. (Foto door Charles Laberge/LIV Golf)

Jon Rahm en Adrian Meronk pakken de leiding in Jeddah