Joost Luiten nu 25e na derde ronde in het Turkish Airlines Open waar Matthias Schwab leidt

Joost Luiten heeft zijn derde ronde in het Turkish Airlines Open in Turkije opnieuw onder par kunnen spelen. De enige Nederlander in het toernooi ging dit keer in 1-onder rond na het maken van drie birdies en twee bogeys. Met 9-onder deelt hij nu de 25e plaats die hij onder andere deelt met Thomas Pieters, Jorge Campillo en Francesco Molinari.

De 24-jarige Matthias Schwab (foto) lijkt eenvoudig met drie slagen voorsprong naar een overwinning te gaan. De Oostenrijker ging opnieuw uitstekend van start met een eagle op zijn eerste hole liet vervolgens nog twee birdies noteren voordat hij zijn tweede negen holes begon. De twee birdies op 10 en 11 werden door een dubbel bogey op de 12e weer weggepoetst maar met birdies op 13 en 18 hield hij zijn score op 6-onder en 18-onder voor het toernooi.

Op drie slagen achterstand volgen Ross Fisher, Robert MacIntyre, Benjamin Hebert, Tyrrell Hatton en de Amerikaan Patrick Reed. De 32-jarige Hebert had samen met de 36-jarige Schot Richie Ramsay de laagste ronde van de dag met 64 slagen.

De Belgen Nicolas Colsaerts en Thomas Detry staan met 10-onder gedeeld 17e.

Joost Luiten 15e na tweede ronde Turkish Airlines Open waar Matthias Schwab leidt