Huizing en Van Driel maken goede sprong in klassement Challenge Tour Grand Final

Kunnen we de Challenge Tour finale nog spannender maken? De Nederlanders gaan morgen de laatste dag spelen van het Challenge Tour Grand Final. Een plek bij de beste 15 spelers in de eindranking en die daardoor rechtstreeks promoveren naar de Europese Tour is hun doel!

Daan Huizing en Darius van Driel wisten met 69 en 67 slagen een flinke sprong in het klassement te maken. De twee delen nu met par de 11e plek en dat zijn best veel euro’s al;s ze deze weten vast te houden of nog te verbeteren. Wil Besseling ging in 71 slagen rond en staat nu 16e waar Lars van Meijel met 72 slagen op de derde dag genoegen moet nemen met een 26e plaats. De twee staan op +1 en +4 voor de wedstrijd.

Wat kunnen wij nu voor een scenario bedenken? De nummer 10 zal morgen rond de 12.000 euro verdienen. De winnaar gaat met meer dan 70.000 euro naar huis. De nummers 1 in het klassement, Francesco Laporta en Sebastian Heisele, leveren geen geval op voor de Nederlanders omdat zij al vrij hoog staan in het algemeen klassement. De nummer 3 Robin Sciot-Siegrist kan met een eerste of tweede plek zomaar in de top 10 van der eindranking komen. Matthew Jordan en Senior Jack die eveneens gedeeld derde staan staan ook ruim boven Van Driel in het klassement.

Toch blijven er nog een aantal spelers over, die als ze maar hoog genoeg eindigen, in de top 15 terecht kunnen komen. Het is dus noodzaak geworden voor Van Driel, Huizing, Besseling en Van Meijel dat ze op de laatste dag nog wat extra plaatsen stijgen in het eindklassement van dit laatste toernooi op de Challenge Tour. Wij hopen dat morgen aan het eind van de laatste ronde wij de vlag uit kunnen hangen en dat wij volgend jaar naast Joost Luiten nog meer Nederlanders op de European Tour hebben.

Wil Besseling blijft beste Nederlander in Challenge Tour Grand Final

Philip Bootsma begint de 2e fase van de Q-school goed de rest redelijk tot slecht

foto Darius van Driel door Tom Natri