6 man play-off wordt gewonnen door Tyrrell Haton en Joost Luiten wordt 25e in Turkije

Het was me een zondag in Turkije. Met 20-onder wisten 6 spelers in het Turkish Airlines Open te eindigen dus moest er een play-off gespeeld worden op de golfbaan van de Montgomerie Maxx Royal golfbaan in Antalya. Tyrrell Hatton, Benjamin Hebert, Kurt Katayama, Victor Perez, Matthias Schwab en Erik van Rooyen moest terug de baan in om in een play-off uit te maken wie er zich de winnaar mocht noemen van het toernooi!

Er werden twee groepen van 3 spelers gemaakt waarin Van Rooyen direct afviel na een drive het bos in. Een birdie voor Hatton, een chip-in van buiten de green, verzilverde hem een play-off hole verder samen met Kitayama en Schwab. De drie wisten dit keer geen birdie te maken en moesten dus opnieuw de 18e spelen. Kitayama had een vreselijk teeshot en zowel Schwab als Hatton maakte opnieuw een birdie. Voor de vierde keer werd de 18e gespeeld waarbij beiden spelers moeite hadden met de invallende duisternis. Met een par voor Hatton en een bogey voor Schwab gaf de laatste de overwinning aan de eerste.

Joost Luiten eindigde uiteindelijk gedeeld 25e. De eneige Nederlander in het toernooi eindigde in het toernooi met 12-onder op 8 slagen van de latere winnaar Hatton. Toch was er weer een goede cheque voor Luiten en wel bijna 47.000 euro. Hatton verdiende ruim 1.8 miljoen met zijn overwinning!

Joost Luiten nu 25e na derde ronde in het Turkish Airlines Open waar Matthias Schwab leidt