DP World Tour

Joost Luiten in het SDC Championship in Zuid-Afrika

Krijgen wij deze week opnieuw een Nederlandse winnaar? Joost Luiten is de enige Nederlandse deelnemer in het SDC Championship. Luiten eindigde vorig jaar op de gedeelde 9e plaats met 8-onder en uiteindelijk op 10 slagen achterstand op Matthew Baldwin.

De tweede editie van het SDC Championship markeert de zevende en voorlaatste etappe van de International Swing. Na het Magical Kenya Open van vorige week is het de tweede van drie evenementen op het continent Afrika, met de Jonsson Workwear Open als laatste stop.

Terwijl Rory McIlroy de favoriet is om bovenaan de ranglijst te eindigen na zijn overwinning in de Hero Dubai Desert Classic en zijn tweede plaats in de Dubai Invitational, is er veel te spelen voor degenen die niet zeker zijn van hun plek op het komende tweede Rolex Series-evenement van het jaar.

Met 3.000 Race to Dubai-rankingpunten te verdienen, behoort Ugo Coussaud, afgestudeerd aan de Challenge Tour en momenteel tiende in de huidige stand van de swing, tot degenen die een goede week hopen te hebben om zijn kansen op de Renaissance Club deze zomer te vergroten. Darius van Driel staat hier mooi op de 8e plek.

De ranglijst van de International Swing

Rory McIlroy 1096
Rasmus Højgaard 630.2
Thorbjørn Olesen 628.7
Adrian Meronk 615
Tommy Fleetwood 578.5
Rikuya Hoshino 554.7
Dylan Frittelli 535.1
Darius van Driel 525,8
Zander Lombard 509.1
Ugo Coussaud 414.5

Coussaud is een van de vier spelers in de top 10 van de International Swing-stand en samen met Rikuya Hoshino, Dylan Frittelli en Zander Lombard die deze week op de Zuid-Afrikaanse bodem afslaan.

Hoshino en Frittelli hebben beide al gewonnen tijdens de lopende swing, terwijl Coussaud en Lombard beide een keer tweede werden.

Het toernooi omvat 1.5 miljoen aan prijzengeld en heeft een aantal zeer sterke Zuid-Afrikanen aangetrokken, zoals Thriston Lawrence, Ockie Strydom, Darren Fichardt, Jayden Schaper en Casey Jarvis.

Na vorig jaar als tweede te zijn geëindigd achter Matthew Baldwin, de titelverdediger, hoopt Adri Arnaus deze week beter te presteren, waarbij de Spanjaard wordt vergezeld door een groot aantal mede-DP World Tour-winnaars zoals Tom McKibbin, Ewen Ferguson, Nick Bachem en Jeff Winther.