ALPS Tour

Jose A. Sintes Navarro wint het Red Sea Little Venice Open Vince van Veen beste Nederlander

Na drie dagen fantastisch golfen wint de Spaanse amateur Jose A. Sintes Navarro het Red Sea Little Venice Open 2024 met een eindscore van 16 onder par. Op de 2e plaats met 15 onder par eindigden de Italiaan Enrico Di Nitto, de Spanjaard Eduard Rousaud en de Oostenrijker Lukas Lipold.

Vince van Veen eindigde als beste Nederlander in het toernooi met 12 onder en een gedeelde 11e plaats. Bob Geurts werd met 4 onder 43e.

Het was opnieuw een prachtige dag met optimale score omstandigheden op de prachtige Sokhna Golf Club nabij Suez, Egypte. Het spel begon om 8:00 uur lokale tijd vanaf hole 1 en 10 en de leiders gingen om 9:30 uur lokale tijd vanaf hole 1 af.

Jose A. Sintes Navarro, een achttienjarige amateur uit Spanje, behaalde zijn eerste Alps Tour-overwinning op de Red Sea Little Venice Open 2024. Hij had een foutloze 6 onder par, 66 tijdens de laatste ronde van vandaag, wat resulteerde in een score van 16 onder par. Toen hij zich realiseerde wat hij had bereikt, was hij zeer tevreden: “Ik speelde de hele week zeer solide, miste slechts een paar schoten in totaal, wat me in staat stelde heel kalm te blijven en goede resultaten neer te zetten. Wat ik vandaag heb gedaan door te winnen is ongelooflijk. Ik ben nog steeds sprakeloos dat ik mijn tweede toernooi op de Alps Tour als amateur heb gewonnen, maar ik geloof echt dat als je gelooft dat je het kunt, het mogelijk zal zijn.”

Na de eerste twee evenementen van het seizoen staat Aymeric Laussot bovenaan de Alps Tour Order of Merit-ranglijst met 7.285,50 punten. Jose A. Sintes Navarro en Edoardo R Lipparelli sluiten de top drie af. Op de vierde plaats staat Lukas Lipold en op de vijfde plaats Eduard Rousaud. Bob Geurts is met een 22e plaats de hoogst genoteerde Nederlander in de Order of Merit.

Jose A. Sintes Navarro (amateur), winnaar van de Red Sea Little Venice Open 2024, verdiende 6.525 Order of Merit-punten. Het derde en laatste evenement van de Egypte Winter Series 2024, de New Giza Open 2024, gaat van start op 1-3 maart bij de New Giza Golf Club, Caïro, Egypte.