DP World Tour

Teleurstellende start van Joost Luiten in Zuid-Afrika waar twee man de leiding nemen!

Kan Joost zijn tweede ronde ruim onder par spelen om de cut te halen?

Pieter Moolman en Shaun Norris delen de leiding in de Oost-Kaap waar Joost Luiten een teleurstellende start had in het SDC Championship!

Moolman (foto) begon sterk in de ochtend en stond al 4-onder na drie holes. Met nog wat birdies en slechts 1 bogey eindigde hij met een indrukwekkende 65. Norris voegde zich later op de dag bij hem met negen birdies en twee bogeys twee, waardoor ze beiden op zeven onder par eindigden.

Luiten kwam op een of andere manier niet in zijn spel. Startend op de tweede negen liet hij alleen al daar vijf bogeys noteren. Met nog een bogey in zijn tweede negen eindigde hij zijn ronde op +6 en daarmee staat de enige Nederlander in het toernooi 147e van de 156.

Daniel Brown volgde het leidende duo op zes onder, ondanks zijn late aankomst op de gastlocatie op woensdag vanwege een gemiste vlucht uit Frankfurt op maandag.

Moolman, afgestudeerd aan de Qualifying School, maakte een perfecte start met een eagle op de eerste hole, gevolgd door drie birdies op de volgende vijf holes. Ondanks een bogey op de 15e, sloot hij sterk af met birdies op de 17e en 18e om met één slag voor te staan.

Norris noteerde een hattrick van birdies vanaf de eerste hole en klom verder op het leaderboard met extra slagen op de zesde en negende hole. Hij eindigde met twee opeenvolgende birdies op de 17e en 18e om naast Moolman aan de top te komen.

Zowel Moolman als Norris zijn tevreden met hun prestaties in uitdagende omstandigheden, en ook andere golfers, waaronder Wilco Nienaber, Malcolm Mitchell, Nick Bachem en Connor Syme, presteren goed met een gedeelde vierde plaats op vijf onder.

Joost Luiten in het SDC Championship in Zuid-Afrika