John Daly in KLM Open 2007

07-08-2007-daly.jpg

07-08-2007-daly.jpgZandvoort, 7 augustus 2007 – John Daly doet over twee weken mee aan het KLM Open op de Kennemer. Alleen als hij deze week heel goed speelt in het US PGA Championship en zich plaatst voor de FedEx Cup, dan verkiest de Amerikaan die wedstrijdserie in eigen land. Topspelers van wie de deelname zeker is, zijn Nick Dougherty, Milkha Singh, Thomas Levet en Tongchai Jaidee.

Dit en ander nieuws maakte toernooidirecteur Daan Slooter dinsdag bekend tijdens een persconferentie op de Kennemer, waar de opbouw van het tentendorp inmiddels al is begonnen. De Amerikaanse longhitter John Daly speelde vier keer eerder in Nederland. Toernooidirecteur Daan Slooter: ‘John Daly heeft een geweldige impact gehad op het hedendaagse golf. The Wild Thing bracht een nieuwe bravoure en daarmee vele nieuwe golfers naar de banen.’

De kwaliteiten van John als golfer zijn ongekend, zegt Slooter. ‘De lange swing, de controle, de touch en zijn ongelofelijke lengte. Je moet hem gewoon minstens een keer in je leven hebben zien spelen, dat vergeet je nooit meer. We hopen hem te zien tijdens het KLM Open, want een kleine slag om de arm moeten we houden.’

Daly’s deelnames aan het Dutch Open:

1993 Noordwijk, MC

1995 Noordwijk, T50

1996 Hilversum, MC

2002 Hilversum, T53

De komst van Daly is ook het werk van mede-toernooidirecteur Robbie van Erven Dorens. Slooter: ‘Tijdens The Masters in april stond Daly buiten het terrein van de Augusta National Golf Club met zijn superbus geparkeerd. Hij speelde zelf niet mee, maar toch gingen duizenden toeschouwers bij hem langs om een handtekening van Big John op een John Daly-petje of -headcover te halen. Robbie van Erven Dorens was tijdens The Masters op een "speciale missie" voor het KLM Open en zocht hem daar op en zag het: John Daly blijft hot! Sinds april zijn we bezig geweest om hem te halen.’

Daly, die een week voor het KLM Open ook meedoet aan het Scandinavian Open, is samen met Bernhard Langer een van de twee special guests in het Nederlandse Open. De Duitser Bernhard Langer is vorige week plotseling geopereerd, omdat er twee nierstenen bij hem ontdekt waren. Slooter: ‘Ik heb gister contact gehad; hij is alweer aan het oefenen en zonder complicaties is hij zeker van de partij.’ Langer zal op de Kennemer zoals eerder gemeld verschijnen met zijn getalenteerde zoon Stefan.

Eerder was al bekend dat majorwinnaar Michael Campbell meedoet. De speler uit Nieuw-Zeeland won in 2005 het US Open.

De spelers

Nick Dougherty (Eng) Een van de jonge helden van de European Tour. De 25-jarige Engelsman is bezig aan een zeer goed seizoen, waarin hij top-10 noteringen behaalde in Nieuw Zeeland, Singapore, Italië, Wales en in het US Open. Daar was hij zelfs na de eerste ronde de trotse leider. De protegé van Nick Faldo wordt niet alleen door de golfliefhebbers bewonderd, maar ook door de vrouwelijke fans.

Jeev Milkha Singh (Ind) Beleefde in 2006 zijn doorbraak op de European Tour. Door zeges in het Volvo China Open en in de afsluitende Volvo Masters eindigde de Indiër op de zestiende plaats van de Order of Merit.

Thomas Levet (Fra) Eindigde in 2004 als vijfde op de Order of Merit van de European Tour. Ondermeer door een overwinning in het Barclays Scottish Open. Sindsdien heeft Levet zijn geluk vooral in de VS beproefd. Dit jaar is de Fransman weer vaker actief op de European Tour. 

Tongchai Jaidee (Tha) Tweevoudig winnaar op de European Tour. Beide keren in het Malaysian Open. Vorig jaar 53ste op Kennemer.

David Fros (ZA) Deze grote naam uit het verleden heeft een wildcard gekregen. De Zuid-Afrikaan heeft wereldwijd meer dan twintig zeges behaald en doet het dit jaar weer heel goed. In het Wales Open werd hij achtste.

De Nederlanders

Maarten Lafeber

Robert-Jan Derksen

Rolf Muntz

Joost Luiten (Challenge Tour winnaar, won met Oranje in 2006 het WK voor landenteams) Tim Sluiter (amateur, won met Oranje in 2006 het WK voor landenteams) Wil Besseling (won met Oranje in 2006 het WK voor landenteams) Michael Kraaij (15, lid van Houtrak, kwalificeerde zich als winnaar van het RiverWoods Junior Open 2007)

Ander KLM Open nieuws

Slooter maakte ook het volgende nieuws bekend over het KLM Open 2007, dat net als vorig jaar op de Kennemer Golf & Country Club wordt gespeeld.

Duurste Hole-in-one ooit

De eerste professional die tijdens het KLM Open 2007 de zeventiende hole in één slag weet te slechten, rijdt in een exclusieve BMW M6 Cabrio naar huis. Met een waarde van 168.400 euro is dit met afstand de duurste hole-in-one prijs ooit in het KLM Open. (Meer hierover hieronder.)

Kwalificatie Nederlandse professionals

Op 13 augustus zal op Golfbaan Naarderbos de kwalificatie plaatsvinden voor Nederlandse professionals. De drie beste spelers op deze dag mogen de week erop aantreden in het KLM Open. Deze kwalificatie wordt georganiseerd in samenwerking met PGA Holland.

Op dinsdag 21 augustus wordt een ‘Super Superball’ gespeeld. De deelnemers zijn Bernhard Langer, Michael Campbell, John Daly, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, Thomas Levet, Jeev Milkha Singh, Thongchai Jaidee en Simon Dyson.

Een hole-in-one op hole 11 wordt beloond met een Hästens bed ter waarde van 40.000 euro. Het wordt ook nog keurig thuis bezorgd. Ook het publiek maakt kans een bed te winnen in het promodorp.

Het KLM Open 2007 is het eerste professionele golftoernooi in Europa met gescheiden inzameling van plastic flesjes. Op het terrein van de Kennemer bevinden zich speciale afvalbakken voor de plastic flesjes. Het KLM Open organiseert de inzameling in samenwerking met Nedvang (Nederland van afval naar grondstof). (Meer hierover hieronder.)

KLM Open live op tv

Door het overgaan van Talpa naar RTL zal het KLM Open vier dagen op RTL worden uitgezonden. Dit zal op donderdag tot en met zaterdag op RTL 7 plaatsvinden en op zondag op RTL 8. Op donderdag en vrijdag zal het programma voor nieuws worden onderbroken.

– dagelijks een samenvatting van 23.30 tot 00.00 uur

– donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur live op RTL7

– zaterdag van 14.00 tot 18.00 live bij RTL7

– zondag van 14.00 tot 18.00 live bij RTL4 De wedstrijd is ook elke dag live te volgen op de website http://www.thisisgolf.tv/.