Het eerste golfnieuws

Jim Furyk wint het Memorial Tournament

ImageMet een achterstand van 5 slagen op de leider ging Jim Furyk (foto met vrouw) de laatste dag van het Memorial Tournament in Dublin, Ohio in. Maar een ronde van 65 slagen (-7) gaf hem aan het eind van zijn ronde 2 slagen voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Furyks ronde zat vol met prachtige slagen zoals een pitch in de hole voor birdie op 12 en de mooiste was een bunkerslag die hij uitholede voor eagle op 15.

Furyk zag zijn naam bovenaan het klassement staan, maar moest nog ruim een half uur wachten totdat iedereen binnen was om zeker te zijn van zijn overwinning. De swing van Furyk lijkt wat vreemd, zo heeft hij een vreemde lus in zijn swing als hij naar de bal toe slaat. Maar het resultaat mag er zijn. ?Er was een tijd dat ik dacht dat die vreemde beweging eruit moest, ik heb toen als een gek getraind om dat voor elkaar te krijgen. En het lukte me uiteindelijk maar mijn scores werden in plaats van lager alleen maar hoger, ik accepteer het nu gewoon en zie het resultaat!? aldus Furyk. Zijn score van 274 slagen (-14) was de laagste van de afgelopen 5 jaar.

John Cook en David Peoples eindigden op 2 slagen achter Furyk. Bob Tway, David Duval en Shigeki Maruyama eindigden op 3 slagen achter de winnaar.

Tiger Woods die op zoek was naar zijn vierde overwinning op rij in het toernooi eindigde op 8 slagen achter Furyk.