Het eerste golfnieuws

Lafeber 11e, Derksen 56e, Muntz 71e, Hansen wint het Volvo PGA Championship

ImageMet een gedeelde 11e plaats in het Volvo PGA Championship heeft Maarten Lafeber het uitstekend gedaan. Lafeber maakte over zijn laatste ronde op Wentworth 3 bogeys tegen 3 birdies waarvan de laatste werd gemaakt op de 18e green. Hij eindigde met een totaal van 280 slagen (-8). Door deze goede eindklassering vloog Lafeber omhoog in het algemeen klassement de Volvo Order of Merit van de 80e naar de 56e positie. Lafeber verdiende ruim 53.135 euro.

Robert-Jan Derksen eindigde in het toernooi op de gedeelde 56e plaats. Jammer, want er had veel meer in kunnen zitten. Derksen begon zijn ronde met bogeys op 1 en 2, en dat deed hij ook op de 3e dag van het toernooi. Gelukkig nog een birdie op 4 maar over de rest van zijn ronde waren het toch de bogeys die de overhand kregen. Hij maakte er 6 tegen 4 birdies voor een ronde van +2. Derksen had voor de 4 ronden 289 slagen nodig en eindigde daarmee op +1. Hij verdiende ruim 9.580 euro.

Muntz liet zondag gelukkig geen dubbel bogey op de 17e liet noteren maar een par (op de 2e en 3e dag maakte hij dubbel bogeys op deze hole). Hij eindigde met 294 slagen op +6. Muntz maakte over zijn ronde 4 birdies en 5 bogeys. Hij verdiendemet zijn 71e plaats maar 4.756 euro.

Met een nieuw record aantal totaalslagen won de Deen Anders Hansen (foto) het toernooi. De weersomstandigheden waren niet geweldig, maar niets kon de 31-jarige Deen nog weerhouden van de overwinning. Met zijn laatste ronde van 70 slagen kwam zijn totaal op 269 (19-onder par) en dat was de laagste totaalscore waarmee het toernooi ooit is gewonnen. Het oude record van 270 slagen stond op naam van zowel Bernhard Langer (1987) als Colin Montgomerie (1999). Het was voor Hansen zijn eerste overwinning op de European Tour. Hansen won het toernooi met vijf slagen voorsprong op Colin Montgomerie en Eduardo Romero. Michael Campbell, Nick Faldo en Carlos Rodiles delen de vierde plaats met -12.

Met het verdiende prijzengeld van 528.708 euro steeg Hansen van de 27e positie op de Volvo Order of Merit naar de 4e plaats. Minstens even belangrijk is dat hij met zijn titel vijf jaar mag spelen op de European Tour en dat hij een uitnodiging krijgt voor het Open Championship dat in juli in Muirfield gespeeld wordt.