Het eerste golfnieuws

Ralph Miller beste Nederlander na dag 1 van het LaLargue Classic

ImageMooslargue- In Frankrijk wordt deze week het tweedaagse toernooi het LaLargue Classic gespeeld.. Het toernooi maakt deel uit van de EPD-Tour en opnieuw doen er veel Nederlanders mee, het prijzengeld is 17.500 euro. De golfbaan van de GC LaLargue ligt zo?n 30 kilometer van Basel in Zwitserland, net in Frankrijk

Met een ronde van 71 slagen (-1) is Ralph Miller (foto) goed begonnen, hij staat gedeeld 3e en is daarmee de beste Nederlander in het klassement. Hayo Bensdorp en Guido van der Valk staan gedeeld 5e met een ronde van level par.

Op de 20e plaats met + 3 (75 slagen) staan Michiel Janbroers, St?phane Lovey en Joost Steenkamer. Xavier Ruiz-Fonhof en Hiddo Uhlenbeck delen de 38e plaats met +5.
Een groepje Nederlanders had het niet makkelijk, met 86 slagen (+14) kwamen Dekker, Kappen en Van der Plas van de baan. De 3 spelers lijken nu al niet meer bij de beste 20 te kunnen eindigen.

De leiding is in handen van de Duitsers Arne Dickel en Marcel Haremza. Met 69 slagen (-3) hebben zij 1 slag voorsprong op de nummers 3 de Belg Jack Boeckx en Ralph Miller.