Het eerste golfnieuws

Jacobson wint eindelijk op de European Tour

ImageMaarten Lafeber is na 4 dagen spelen in het Omega Hong kong Open op de gedeelde 22e plaats ge?indigd. Lafeber had voor de vier dagen 67, 64, 69 en opnieuw 69 slagen nodig (totaal -7).

Opnieuw was zijn kaart flink gekleurd met 3 bogies en 3 birdies. Met een gemiddelde van 29 putts over zijn ronden is Lafeber niet blij, dat zou twee slagen minder kunnen.

Bij het putten, en dat was vooral vorige week goed zichtbaar, beweegt hij zijn hoofd iets van rechts naar links. Misschien ligt daar wel de oorzaak. Eerder miste de andere Nederlander in het klassement Rolf Muntz de cut.

Fredrik Jacobson (foto) heeft eindelijk een toernooioverwinning behaald. Na zes keer als tweede ge?indigd te zijn in eerdere toernooien kon hij nu uitbundig zijn armen omhoog gooien en de eerste prijs van ruim 117.000 euro in ontvangst nemen. De 28-jarige Zweed eindigde het toernooi met een ronde van 64 slagen en een totaal van 260 (-16). Hij begon de dag op 1 slag verwijderd van het leidende trio Jorge Berendt, Stephen Dodd en Henrik Nystrom. De enige fout die Jacobson maakte was op de 11e, een par 3 van 117 meter. Hij maakte daar een drie-putt voor bogey. Op de laatste hole, de moeilijkste van de baan, een par 4 van 375 meter, sloeg hij zijn drive met een metal wood 3 links achter een rij bomen. Een prachtige slag over de bomen heen landde achter de green in de rough. Een pitch terug naar de green eindigde op 3 meter achter de pin, en hij wist dat hij een bogey niet kon gebruiken omdat er nog een aantal spelers in de baan waren. Zijn putt viel en met twee slagen voorsprong kon de toernooiwinst hem niet meer ontnomen worden.

De Argentijn Berendt eindigde op de tweede plaats met 14-onder-par 262 samen met Nystrom. De 45-jarige Nick Faldo, viel terug in het klassement nadat hij op de 18e een dubbel bogey maakte. Hij eindigde op de gedeelde 11e plaats.