Het eerste golfnieuws

Els wint het Nedbank Golf Challenge en 2 miljoen euro!

ImageHet prijzengeld was enorm, 2 miljoen euro voor de winnaar. Ieder jaar weet het Nedbank Golf Challenge weer een aantal spelers uit de wereld top 10 naar Zuid-Afrika te halen. Dit jaar kwamen Ernie Els, Colin Montgomerie, Chris DiMarco, Retief Goosen, Darren Clarke, Padraig Harrington, Jim Furyk, Nick Price, Bob Estes, Robert Allenby, Michael Campbell en Sergio Garcia om deel te nemen aan het evenement.

Met acht slagen verschil op de nummer twee, Colin Montgomerie, won Ernie Els met -21 het toernooi en daarmee de grootste cheque die te verdienen valt: 2 miljoen euro!

In de schaduw van zijn overwinning stond ook het verbreken van het baanrecord, met een laatste ronde van 63 slagen zette Els ook deze op zijn naam.

Chris DiMarco eindigde met 10-onder-par op de derde plaats. Retief Goosen en Jim Furyk eindigden op de gedeelde vierde plaats met zeven-onder-par, de openingsronde van 68 slagen van Goosen beloofde wat meer, maar de rest van het toernooi kon hij het niet waarmaken.

Titelverdediger Sergio Garcia eindigde op 5-onder-par op de zesde plaats.

Els verklaarde later: “Ik was in de zone, alles ging automatisch, ik denk dan ook dat ik nog nooit zo?n goede laatste ronde gespeeld heb.? Els was duidelijk zeer geconcentreerd aan het spelen.

Els won eerder het British Open, het Cisco World Matchplay Championship, de Heineken Classic, het Genuity Championship en het Dubai Desert Classic. Zijn volgende toernooi zal pas zijn op 9 januari wanneer hij uitkomt op Hawaii in het Mercedes Championship.

1 Ernie Els -21
2 Colin Montgomerie -13
3 Chris DiMarco -10
4 Retief Goosen -7
– Jim Furyk -7
6 Sergio Garcia -5
7 Nick Price -4
8 Bob Estes -3
– Robert Allenby -3
– Darren Clarke -3
11 Padraig Harrington 0
12 Michael Campbell + 1