Het eerste golfnieuws

Els nog steeds aan kop in Nedbank Golf Challenge

ImageDe Zuid-Afrikaan Ernie Els gaat nog steeds aan de leiding in het Nedbank Golf Challenge. Els, die het toernooi twee keer eerder won, speelde een weinig opzienbarende ronde van 69 slagen. Met de totaalscore 12-onder par heeft hij vier slagen voorsprong op Colin Montgomerie en Chris DiMarco.

Met een spetterende ronde van 65 slagen kon Colin Montgomerie (foto) redelijk in de buurt blijven van Els. De Schot maakte 8 birdies en 1 bogey en schreef daarmee de beste ronde van de dag op zijn naam. Montgomerie heeft zich kennelijk goed hersteld na zijn eerste ronde van 74 slagen die bij begon met een acht op de eerste hole en hij heeft er duidelijk zin in. ?Als ik tegen Els moet spelen is dat geen probleem. Ik heb eerder van hem gewonnen en kijk er naar uit om de strijd aan te gaan?, aldus een strijdlustige Montgomerie.

Op de vierde plaats volgen Darren Clarke (71) en winnaar van de European Order of Merit Retief Goosen (70). Padraig Harrington en Michael Campbell volgen op de 6e plaats met 5-onder par.