Het eerste golfnieuws

Drie leiders in Hong Kong Open; Bjorn in conflict met Randhawa

ImageNa drie ronden van het Hong Kong Open is Maarten Lafeber met 67, 64 en 69 slagen (-7) op de gedeelde 22e plaats beland. Hij had een zeer gekleurde kaart na afloop van zijn ronde. Hij maakte 5 birdies, maar daar tegenover stonden ook 5 bogies, de rest speelde hij in par.

Er zijn drie leiders te weten Jorge Berendt, Stephen Dodd en Henrik Nystrom met een score van 12-onder par. Op de vierde plaats volgen 5 spelers op 11-onder par.

Ryder Cup speler Thomas Bjorn (foto) en Jyoti Randhawa, de aanvoerder van de Aziatische money list, raakten verzeild in een conflict. Kort na het voltooien van de tweede ronde ontstak de Deen in woede tegen de 30-jarige Randhawa. Bjorn verweet Randhawa dat deze hem 10 minuten had laten wachten voordat hij zijn kaart kon tekenen in de daarvoor speciaal ingerichte tent bij de 18e hole. Terwijl toeschouwers en journalisten toekeken, schold Bjorn Randhawa uit. Toen de Indi?r vroeg waarom hij zo grof was, beet Bjorn hem toe dat hij het zelf had uitgelokt. Toen Bjorn weg was, zei Randhawa die vorige week als tweede eindigde in het BMW Asian Open, dat de Deen van begin af aan al vervelend was. ?Hij liep maar te schelden en wees daarbij telkens in mijn richting. Een speler van zijn formaat zou mij moeten helpen in plaats van mij uit te schelden?, aldus de Indi?r. Hij heeft een formele klacht ingediend over Bjorn bij Ken Schofield, uitvoerend directeur van de European Tour.