Italian Open: Luiten nog bij beste 15 in Italië

Joost Luiten is na de derde ronde van het Italian Open op de gedeelde 15e plaats beland. De 35-jarige ging rond in 70 slagen met twee bogeys en drie birdies. Wil Besseling had een vrije val in het klassement nadat hij met 74 slagen zijn ronde eindigde. Vijf bogeys en twee birdies maakte hij in zijn ronde.

Nicolai Hojgaard nam de leiding en met een voorsprong van een slag op Tommy Fleetwood en Daniel van Tonder. Fleetwood blijft dus nog steeds in de strijd om een einde te maken aan zijn 22 maanden zonder overwinning. Zijn laatste dateert van 2019 toen hij in Zuid-Afrika het Nedbank Golf Challenge won.

Fleetwood mixte vijf birdies met een eenzame bogey op weg naar een vier-onder 67 op de Marco Simone Golf Club, waarbij hij op 12-onder kwam en dus één slag achter de 54-holes leider Hojgaard.

De vijfvoudig winnaar van de European Tour wordt op een gedeelde tweede plaats vergezeld door Daniel van Tonder uit Zuid-Afrika en met Mikko Korhonen op twee achterstand op de vierde plaats en weer een slag voor de leider van de tweede dag, Min Woo Lee.