Frederik Schott wint op de Gelpenberg waar Dario Antonisse als beste Nederlander eindigt

De Duitse golfer Frederik Schott heeft vandaag het FaberExposize Gelpenberg Open 2021 van de Pro Golf Tour gewonnen. Beste Nederlandse amateur werd Dario Antonisse, die als vierde eindigde.

Deze een na laatste wedstrijd van de Pro Golf Tour 2021 was tot en met de laatste hole spannend. Het was dat de Portugees Thomas Gouveia op de finaledag – na onder andere 7 birdies – op hole 18 een bogey maakte en Frederik Schott een par, anders hadden beide speler een play-off moeten spelen.

De Duitse golfer van de Düsseldorfer golfclub won uiteindelijk met 10 onder par. Hij stond al vanaf de eerste dag aan de leiding. Derde werd de Zwitser Felix Schulz met een score van -7.

DUTCH OPEN

Amateurgolfer Dario Antonnisse, die gisteren nog tweede stond in het klassement na de winnaar, bleef vandaag steken op een ronde par en eindigde met een totaalscore van -6 net buiten de prijzen. Maar hij was na afloop wel tevreden. “Ik ben er klaar voor om komend jaar de overstap naar de professionals te maken,” zei hij zelfbewust na afloop. Het was zijn eerste wedstrijd op de Pro Golf Tour. Het grote verschil met de wedstrijden die hij hiervoor op top-amateurniveau speelde is volgens hem “dat iedere speler hier veel meer met zichzelf bezig is.”

Na zijn schouderoperatie vorig jaar zomer speelde Dario Antonisse maandenlang niet. Na een lange revalidatie won hij eerder dit jaar de Twente Cup. Nu hoopt hij, mede door deze goede prestatie op de Pro Golf Tour, dat de organisatie hem alsnog één van de twee te vergeven wildcards toebedeelt voor het Dutch Open van 16 tot en met 19 september op Bernardus Golf. “Ik denk dat ik daar nu een goede kans op heb,” vermoedt hij zelf. Hij speelde eerder al in 2019 in het toernooi (foto boven).

Zowel toernooiwinnaar Frederik Schott als Dario Antonisse waren zeer te spreken over de organisatie en de golfbaan van De Gelpenberg. “Die baan was in super goede conditie,” zo verwoordde de Nederlander het namens alle andere spelers. “Het is een hele strategische baan, die heel goed gebouwd is.”

Namens de organiseren Pro Golf Tour bedankte toernooi-directeur Simon Bowler de vereniging De Gelpenberg voor de perfecte organisatie. En als het aan Matthias Roth van hoofdsponsor FaberExposize ligt komt hij als sponsor volgend jaar graag met de Pro Golf Tour terug naar de Drentse golfbaan van De Gelpenberg. Daar is een grote kans op. Want toernooi-directeur Simon Bowler liet zich op de finaledag al in soortgelijke bewoordingen uit.