Italian Open: Luiten en Besseling herstellen zich uitstekend en door in Italië

De Nederlanders Joost Luiten en Wil Besseling hebben zich uitstekend hersteld van hun matige openingsronde in het Italian Open. Hadden de twee eerder een kaart getekend met 71 en 73 slagen nu zetten beiden hun handtekening onder een scorekaart met 66 slagen!  De twee stegen daardoor flink in het klassement. Luiten kwam met 4-onder op de 13e plaats en Besseling deelt nu met 3-onder de 26e plaats.

Voor Darius van Driel was het toernooi helaas voorbij. Met 73 en 72 slagen (+3) miste hij de cut met 3 slagen. Het waren teveel bogeys op de tweede dag voor Van Driel die er vijf maakte en daar tegenover nog wel vier birdies wist te maken.

De 23-jarige Min Woo Lee nam de leiding na 64 en 68 slagen (-10). De Australiër nam twee slagen afstand van de nummers twee Mikko Korhonen, Adri Arnaus, Tommy Fleetwood en de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman.

Er waren twee spelers die met 65 slagen hun ronde wisten te eindigen en wel de Zuid-Afrikaan Daniel van Tonder en Calum Hill. De laagste ronde van het toernooi staat nog steeds op naam van Lee met 64 slagen op de eerste dag.

Onder de spelers die de cut misten zat ook de Belg Nicolas Colsaerts. Hij kon na 78 slagen op de eerste dag weliswaar zijn score flink verbeteren met 68 slagen maar met +3 had hij net als o.a. Martin Kaymer en Van Driel dus drie slagen te veel.

Italian Open: Matige start van de Nederlanders waar drie man leiden!